2019.11.13., szerda - Szilvia Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul az Ady tornaterme

2017. szeptember 08. péntek, 11:22
Szerző: V.Zs.; Fotó: Seres Péter
A zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola energetikai fejlesztése a Széchenyi program keretében valósul meg.

A 147,13 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével a tornaterem nyílászáróinak cseréje, külső homlokzati hőszigetelése, világításkorszerűsítés és akadálymentesítés is történik. A fejlesztés eredményeként az intézmény fűtési rendszere is átépítésre kerül megújuló energiaforrás felhasználásával. Minderről a helyszínen tartott sajtótájékoztatón beszélt Balaicz Zoltán.

A beruházás jövő év januárjában fejeződik be

A polgármester hangsúlyozta, bár az önkormányzat már nem fenntartója az iskoláknak, de mindig figyelemmel kísérik az oktatási intézményekben folyó munkát. A jövő nemzedékének tanulását, tudását kiemelten fontosnak tartják. Utalt arra is, hogy 2015-16-ban már történt egy 150 millió forintos felújítás az Adyban, a mostani beruházás pedig várhatóan 2018 januárjában fejeződik be.

Vigh László országgyűlési képviselő, mint fogalmazott, azt szeretnék, ha 2022-re valamennyi zalaegerszegi oktatási intézmény megújulna, az Ady esetében ezt annyit jelentene, hogy az Ady utcai régi épületszárny kapna új külsőt. Dékány Endre a városrész önkormányi képviselője jelezte, a szülők a jobb parkolási lehetőségekkel kapcsolatban kértek tőle segítséget. Kajári Attila tankerületi igazgató pedig felidézte, sor került az intézményben apróbb felújításokra, például tisztasági festésre, vizesblokk cserére.

Czigány László iskolaigazgató a 864 tanuló és szüleik nevében köszönte meg a segítséget és támogatást, valamint jelezte: a jövőben is felelős gondolkodással vezetik az oktatási intézményt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK