2018.04.26., csütörtök - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Október végére új sportpályát kapnak

2017. augusztus 31. csütörtök, 19:36
Szerző és fotó: Antal Lívia
Címkék:
Az évek alatt igencsak elhasználódott a sportpálya, amit október végére multifunkcionálissá alakítanak át a zalaegerszegi Eötvös József Általános Iskolában. A tanévnyitón egy nagyobb fejlesztés bejelentésének is örülhettek a diákok és a pedagógusok, miszerint megvalósulhat iskolaépület felújítása. Mindkét hírt vastaps fogadta.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a városvezetés korábbi ígéretét tartva újíttatja fel sportpályát 40 millió forintból.  A közbeszerzési eljárás lezárult, az új multifunkcionális sportpálya október végére készül el. A polgármester kitért arra, hogy az Eötvös-iskola nem fért bele a TOP-program oktatási és nevelési intézmények felújítását szolgáló keretébe, de a tankerületen keresztül sikerült 373 millió forintos állami forráshoz jutni Orosz Ferencé önkormányzati képviselőnek és Vigh László országgyűlési képviselőnek köszönhetően. Az energetikai rekonstrukció során kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik a fűtési rendszert, szigetelik a tetőt, és megújítják a homlokzatot. Hamarosan elkezdődik a tervezés, és reményeik szerint 2018 második felében birtokba vehetik a diákok megújult, megszépült iskolájukat.

Megvalósulhat az Eötvös-iskola energetikai felújítása is

Az új tanév azzal a jó hírrel is kezdődik, hogy a kormány döntése szerint az elsőtől a kilencedik osztályig minden gyermek ingyen kapja meg a tankönyveket. Ezen felül minden rászoruló gyermeknek ingyenes étkeztetést biztosítanak, és további kedvezményeket, mint például a nyári táboroztatás, emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Orosz Ferencné, a városrész önkormányzati képviselője azt hangsúlyozta, hogy a beruházások megvalósulásával új fejezet kezdődik az Eötvös-iskola életében. Mint mondta, az iskolához sok kedves emlék fűzi, hiszen mindkét fia idejárt. Reméli, hogy a most kezdő kisdiákok és szüleik szintén sok szép élményt szereznek. Végül örömét fejezte ki, hogy az iskola energetikai felújításával és az új sportpálya létesítésével tovább növekedik az oktatás színvonala az Eötvös-iskolában.

Megújuló létesítmények, sok új fiatal pedagógus, érdekes programok, lehetőségek. A 2017-18-as tanév éppen ezért ígérkezik az egyik legszebb időszaknak a közel négy évtizede működő intézmény számára, fűzte hozzá Hanzséros Alajos igazgató. Minden bizonnyal emlékezetes marad a 71 kis elsősnek is, akiknek azt kívánta, érezzék jól magukat, tanuljanak, játszanak és sportoljanak. Jelezte továbbá, hogy az idei tanévet 26 osztályban 616 diák kezdi meg, köztük 282 alsó és 334 felső tagozatos az Eötvös-iskolában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK