2020.02.28., péntek - Elemér Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Piacképes képzések a börtönben

2016. október 27. csütörtök, 09:15
Szerző: -pet-
Együttműködési megállapodást írt alá a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum. A szerződés értelmében októbertől német nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulhat a képzésekre jelentkező tizenkét fogvatartott.

A megállapodást a sajtó jelenlétében írta alá Simon Attila BV ezredes, intézetparancsnok és Szabó Károly, a szakképzési centrum főigazgatója. Az oktatási központ zalaegerszegi vezetője elmondta: egy országos akcióról van szó. Képzési kínálatuk egyfajta segítség a fogvatartottak számára, hogy később vissza tudjanak térni a munka világába. A rabok reintegrációját felnőttképzési tanfolyamok és iskolarendszeren belüli képzések is támogatják.

Egy előzetes felmérés során dőlt el, hogy Zalaegerszegen nyelvi-, informatikai –és vállalati ismeretek képzésére van igény. Német nyelvet 300 órában, informatikát 150-, vállalati ismereteket pedig 50 órában tanulnak a kurzusra jelentkező fogvatartottak. Az egyéves képzés végén OKJ-s szakvizsgát is tehetnek. A tanfolyamok már elkezdődtek, és az első visszajelzések nagyon pozitívak.

A szakképzési centrum további tervei között szerepel, hogy pályázati források felhasználásával piacképes szakmákat tudjanak oktatni a börtönök lakóinak. Elsősorban olyan képzésekben gondolkodnak, melyek elméleti és gyakorlati oktatása megvalósítható az intézet falai között. Ilyen például a festő, a cukrász, vagy a kőműves szakma.

Simon Attila intézetparancsnok hozzátette: az intézet lakói nagy örömmel vették a képzést. A tanfolyamok tizenkét fővel be is indultak. Az intézetnek az a célja, hogy a fogvatartottak tanuljanak, dolgozzanak, hiszen mindkettő fontos eleme a későbbi társadalmi beilleszkedésnek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK