2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rómeó és Júlia kreatív diákmunkákon

2022. december 15. csütörtök, 20:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Shakespeare szerelmi tragédiája ihlette azt az iskolai projektmunkát, melyet nemrégiben mutattak be a Zrínyi Miklós Gimnázium földszinti galériájában.

Kiállítás nyílt két osztály alkotásaiból

A „Rómeó és Júlia – kétszer” című kiállítás anyagát és nyitó rendezvényét a 7.N osztály egyik fele, valamint a 10.A osztály állította össze egy drámapedagógiai irodalomóra keretében. A kiállítás ötletét az adta, hogy a kötelező olvasmány feldolgozására a két osztály szabad kezet kapott. A kreatív „témazáró” érdekes megoldásokat eredményezett; Karáth Anita, az iskola magyartanára úgy érezte, hogy az ötletes diákmunkákat jó volna egy kiállításon is bemutatni. 

A flashmob-szerű megnyitón reneszánsz táncot, és erkélyjelenetet is láthatott a közönség. Karáth Anita elmondta: a projekt jó alkalom arra, hogy nyilvánosság elé kerüljenek egy magyaróra kulisszatitkai. A véletlen úgy hozta, hogy a hetedikes és a tizedikes osztály párhuzamosan tanulta Shakespeare művét, a feldolgozás pedig rendhagyó módon, projektmunka keretében történt. A tanár többek között arra is kíváncsi volt, hogy a két korcsoport miképp oldja meg a feladatot. Különleges dolgozatok születtek: társasjáték, plakátok, lego-játékra emlékeztető jelenetek, rajzok, könyvajánlók egyaránt láthatók a galériában. A pedagógus pedig örül, hogy a diákok egyből „vették az adást”, lelkesen álltak neki a munkának, amiből fantáziadús alkotások születtek. 

Az oktatásban egyre fontosabb szerepe van az efféle kreatív dolgozatoknak, hiszen az élményszerű tanulás segíti a tananyag elsajátítását. A közös munka, pedig valóban egy olyan élményt ad tanárnak és diáknak, amire később is szívesen emlékeznek vissza.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK