2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Rajzban a választott szakmáról

2021. december 20. hétfő, 17:05
Szerző és fotó: Antal Lívia
Szakmák és mesterségek világa címmel hirdetett művészeti pályázatot a Zala Megyei Kormányhivatal a pályaválasztás előtt álló általános iskolások számára. A felhívásra beérkezettek közül a legjobbakat oklevéllel és értékes ajándékokkal díjazták a Megyeházán.

 

Az átadáson elhangzott, hogy a megyei kormányhivatal idén is megrendezte pályaválasztási programját, a járványra való tekintettel online módon, mely során a tudatos döntés meghozatalát segítendően sokrétű információt juttatott el a megye mintegy 4800 hetedikes és nyolcadikos diákja és szülei számára. A program részét képezte rajzpályázat és egy nyereményjáték.

Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott arról beszélt, hogy az általános iskolát követő továbbtanulás komoly átgondolást, tervezést igényel. A kormányhivatal ennek megkönnyítése érdekében évről évre olyan rendezvényeket és szakmai programokat szervez, ahol a megye szakképzést folytató középfokú oktatási intézményei bemutathatják szakmai képzéseiket. Mindezzel a pályaválasztás előtt álló tanulóknak szeretnének hathatós segítséget nyújtani abban, hogy a számukra legtesthezállóbb, legalkalmasabb szakma tudják választani, amellyel sikeres munkavállalókká válhatnak a munkaerőpiacon. A járvány előtti időszakban mindezt helyszíni jelenlét mellett kiállítás formájában valósították meg. Idén online térbe helyezték; valamennyi szükséges információt szakértőkkel, kortársakkal megtámogatva saját weboldalon, Facebook, Instagram és YouTube felületeken, valamint a Kréta iskolai rendszeren keresztül osztották meg.

A szakmák és mesterségek világa elnevezésű művészeti pályázatot, ennek részeként, egyfajta motivációnövelő céllal hirdették meg az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára.  A felhívásra öt iskolából 36 alkotás érkezett be. A szakmai zsűri véleményként azt fogalmazta meg, hogy a diákok az őket érdeklő szakmák, foglalkozások megjelenítésében kísérletezésre törekedtek az ábrázolásmódban és a technikában egyaránt.

A kormányhivatal a művészeti pályázat mellett nyereményjátékot is hirdetett, amely során pályaválasztással és iskolaválasztással kapcsolatos kérdésekre kellett felelni a honlapon. A megadott határidőre beküldött kérdőívek nyertes kitöltőit sorsolással döntötték el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK