2024.07.25., csütörtök - Kristóf, JakabZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkészült az új Pannon Tükör

2020. május 05. kedd, 18:35
Szerző: -pet-
Nyomtatott formában ugyan egyelőre nem, de pdf-ben már elérhető a Pannon Tükör legfrissebb száma. Bubits Tünde főszerkesztő arról is tájékoztatta lapunkat, hogy a folyóirat mellett egy új kiadvány is elkészült (ami egyelőre szintén pdf-ben olvasható). Ezúttal a 2019-es Egymondatokból állt össze a The time is out of joint című kötet.

Kritikák, tanulmányok, szépirodalom az online térben

A – normális esetben a lap mellékleteként, ám külön nyomtatásban megjelenő – kiadványhoz Nagygéci Kovács József főszerkesztőhelyettes írt előszót. Az Egymondatok (ami annyit jelent, hogy az adott hónap napjaihoz mindig más szerző írt egy-egy hosszabb vagy rövidebb mondatot) írói között szerepel például Szálinger Balázs költő is, aki 2019. februárjában fogalmazta meg tömörítve gondolatait.

Ami a Pannon Tükör legújabb számát illeti, Bubits Tünde kiemelte a látványos borítót, amire ezúttal Pezzetta Umberto egyik Sajtófotó kiállításon is szerepelt fényképe (a Megjött a Mikulás sorozat egyik darabja) került. Az indok egyszerű: a lapot a januári fotókiállítás képei, illetve Szemereki Teréz iparművész műveiről készült fotók illusztrálják. A borítóra pedig mindenképpen valamelyik figyelemfelkeltő sajtófotót szánták.

A kulturális folyóiratban idén is folytatódik az Egymondatok sorozat: 2020 januárjáról és februárjáról Tinkó Máté és Seres Lili Hanna jegyezte fel gondolatait. Most is újdonságokkal jelentkezik a műfordítás-, a debüt-, valamint a szépirodalmi rovat.

Zrínyi Miklós költő és hadvezér születésének 400 évfordulója kapcsán Mihovics József írt tanulmányt. A 100 éve született Vajda Józsefről pedig Vajda László emlékezik meg. A helytörténet rovatban Müller Róbert régész számol be egy Kaszaházáról 2018-ban előkerült bronzcsat történetéről.

A folyóiratban ezenkívül további tanulmányok és kritikák olvashatók, többek között a már említett Sajtófotó kiállításról (Juhász Kristóf), Szemereki Teréz zalaegerszegi tárlatáról (Feledy Balázs) és Fabók Mancsi „A fekete kakas” című bábelőadásáról (Turbuly Lilla).

A Pannon Tükör pdf változata a periodika Facebook-oldaláról érhető el, de az írások egy része (más érdekességekkel és újdonságokkal kiegészülve) a Pannon Tükor online-on is megtalálható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK