2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Keszthelyi sorok és Egymondatok

2024. április 29. hétfő, 13:34
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A Pannon Tükör folyóirat idei második lapszámával együtt mutatták be a 2023-as Egymondatokból készült kötetet.

 Keszthelyi sorok és Egymondatok

A sorozat a lap hasábjain fut; minden hónapban más-más szerzőt kérnek fel arra, hogy naponta írjanak rövid feljegyzéseket. Egy év elteltével ezek külön kötetben is megjelennek.

Gyimesi Endre, Tóth Renáta, Bubits Tünde és Nagygéci Kovács József

A lapszám- és kötetbemutató résztvevőit Tóth Renáta, a rendezvénynek otthont adó Deák Ferenc Megyei és Városi könyvtár igazgatója, majd dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke köszöntötte. Elhangzott: a Pannon Tükör legújabb lapszáma ismét sokszínűre sikerült, a szerzők változatos témákat érintenek, legyen szó szépirodalomról, helytörténetről, vagy képzőművészetről. A folyóiratban ezúttal Keszthelyi sorok címmel külön rovat mutatja be a Balaton-parti város irodalmi, művészeti újdonságait.

A szerzőkről és az írásokról Bubits Tünde főszerkesztő és Nagygéci Kovács József főszerkesztő-helyettes, online főszerkesztő számolt be részletesebben. A helytörténet rovatot Kiss Gábor főkönyvtáros jegyzi, utalva az idei Keresztury emlékévre. A lapszámot illusztráló efZámbó István képzőművész alkotásairól és közelmúltbeli zalaegerszegi kiállításáról Wehner Tibor művészettörténész írt recenziót.

A keszthelyi rovat szerzőit képviselő Cséby Géza költő, műfordítóval Bubits Tünde beszélgetett az est folyamán. Az alkotó három műfajban is képviselteti magát a friss lapszám hasábjain: versét, fordítását és készülő családtörténetének egy részletét is bemutatta.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK