2022.08.16., kedd - ÁbrahámZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Korhatártalanul Endrei Judittal

2019. december 01. vasárnap, 18:45
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Endrei Judit, egykori tévés személyiség volt a vendég a József Attila Városi Könyvtárban. Iványi Ildikó beszélgetett a kortalanság titkairól a sokoldalúan aktív közéleti személyiséggel, aki az élő beszéd után az írást választotta kommunikációs csatornának a közönség felé.

 - A döntéseket mindig mi hozzuk, ahogy annak következményeit is magunk éljük meg – utalt arra, amikor 22 év után búcsút mondott a tévének és belevágott egy, még maga sem tudta pontosan milyen új életbe. – Nem voltak kész terveim, nem mindig tudom, hogy mi a következő lépés, csak hogy változtatni kell és tanulni. És hogy az íráshoz kezdjek, kínai fal nagyságú dolognak kellett leomlani bennem.

Azóta már több mint féltucat kiadvány is jegyzi a nevét. A legutóbbi, a 2015-ben megjelent Korhatártalanul, az öregedés tudományából vesz egy nagy szelettel, a társszerzők között található többek között, Csapó Ida, zalaegerszegi származású újságíró is. 

- A könyvvel kapcsolatban volt, aki megjegyezte, hogy miért örülök én az öregedésnek? – idézte fel az optimista beállítódású Endrei Judit – Mindenki sokáig akar élni, de nem akar megöregedni. Pedig, amíg élünk, öregszünk. Utána már nem, ezért lehet ennek örülni – és hogy melyik országban mikortól beszélnek öregkorról, arról is vannak adatok a könyvben. Ahogy az idősek megbecsültségéről a munka világában, szintén pro és kontra példák találhatók. 

Az aktivitás megőrzést pedig hosszasan tárgyalja a kiadvány, köztük kiemelten a testmozgást, közösségi életet és érdekességként az időskori szerelem is terítékre kerül. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK