2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megjelent a Pannon Tükör legújabb száma

2016. november 23. szerda, 20:29
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Helyi vonatkozású írások mellett szegedi összeállítással is jelentkezik a Pannon Tükör legfrissebb száma. A kulturális folyóirat nem titkolt szándéka, hogy hidat építsen régiók és országrészek között, ezért széles körből merítik a szerzői gárdát.

 Az őszi lapszám bemutatóján Kaj Ádám főszerkesztő elmondta: azon dolgoznak, hogy országos szinten is ismert és elismert legyen a lap, ezért nyitnak más megyék szerzői felé. A szegedi összeállítással is az volt a cél, hogy a zalai olvasók találkozhassanak a szegedi kortárs alkotók munkáival, illetve, hogy a csongrádi megyeszékhelyen bemutatkozhasson a folyóirat.

Szemes Péter, Bene Zoltán és Kaj Ádám a bemutatón

Híd a régiók között

A szegedi blokkot Bene Zoltán író, a lap próza rovatának vezetője ismertette. Mint fogalmazott: a regionális irodalom egyre jobban felértékelődik, hiszen nincs olyan irodalom, ami csak „lebeg” és nem köthető helyhez. Gyökeredznie kell valahonnan. Ugyanakkor, ha ebben hiszünk, akkor teljesen mindegy, hogy az ország mely pontján élünk, dolgozunk.

A folyóiratban megjelent további szépirodalmi írásokról, valamint az esszékről és kritikákról Szemes Péter főmunkatárs szólt. Elhangzott: a mostani számban többek között megemlékeznek a nemrégiben elhunyt Oláh János költő, prózaíróról, valamit Utassy József költőről is. Sőt, a szerkesztőség alapított egy Utassy-díjat is, amit jövőre adnak át annak a szerzőnek, akinek a lapban megjelent versét a legjobbnak ítéli a zsűri.

A Pannon Tükörnek zalaegerszegi vonatkozása is van. Dr. Kostyál László művészettörténész Nagy Kálmán festőművész munkásságról írt, Csiba Erika, a Magyar Olajipari Múzeum fiatal művészettörténésze az Ady’25 jubileumi tárlatról, Kiss Gábor, a megyei könyvtár igazgatója pedig a közelmúltban megjelent Egerszegi évszázadok című kötetről írt tanulmányt.

A lapbemutató után debütált Bene Zoltán legújabb könyve is, Az érdemes, nemes Rózsasándor kalandjai. A műből Bellus Attila színművész olvasott fel részleteket.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK