2022.09.30., péntek - JeromosZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Őszi lapszám- és kötetbemutató

2022. szeptember 23. péntek, 20:24
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Kötet- és lapszámbemutatóval indította az őszt a Pannon Tükör folyóirat. A kulturális estet a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban rendezték meg a közelmúltban.

Muravidéki sorok és történetek

A résztvevőket dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társaságának elnöke köszöntötte, kiemelve: a nehéz gazdasági helyzet ellenére is dolgoznak tovább. Annál is inkább, mert fontos, hogy az irodalom és a kultúra ilyen időszakokban is eljusson az érdeklődőkhöz.

A Pannon Tükör legfrissebb, idei negyedik lapszámát Bubits Tünde főszerkesztő és Nagygéci Kovács József főszerkesztő-helyettes ajánlotta a közönség figyelmébe. A lapban ezúttal a Balaton Szalon csoportos képzőművészeti kiállítás képeiből válogattak, a nyitókép pedig színházi fotó, mégpedig egy jelenet a Radnóti Színház 451 Fahrenheit című előadásából. A folyóirat ezúttal muravidéki rovattal (Lendvai sorok) jelentkezik, de az Egymondatok, valamint a műfordítás- és szépirodalmi rovat, továbbá helytörténeti írások, színházi és képzőművészeti kritikák egyaránt olvashatók benne.

Az est folyamán mutatták be Bence Lajos „Egyszer én is. Muravidéki történetek” című kötetét. A szerzővel dr. Cséby Géza beszélgetett. Bence Lajos úgy fogalmazott: nyugdíjba vonulását követően azt érezte, hogy ezekben a rövid történetekben „kitombolhatja” magát. Bízik benne, hogy más is talál a szövegekben humort és reményt. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK