2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Piknik Pódium irodalommal

2023. december 24. vasárnap, 09:34
Szerző, fotó: Bánfi Kati
Bár a december nem a piknikek főszezonja, mégis több programmal várták Zalaegerszegen az érdeklődőket a Vizslaparkban lévő Piknik-be a hónap során. A játszótér melletti vendéglátóegységben az étel-ital kínálatot az irodalomi élmények is színesítették.

Felolvasások, beszélgetések a Vizslaparkban

Balaton László és Kocsis Tamás

Nem a megarendezvények színhelye a kis kávézó, viszont hangulatos miliőjével, könnyű megközelíthetőségével, egyedi küllemével érdemes számba venni kulturális programok terén. 

A Piknik Pódium szervezésére Karáth Anita költő-pedagógust kérték fel, aki verses estek lebonyolítás terén már többször bizonyította rátermettséget, többek között a Göcseji Dombérozó különböző helyszínein. Neki köszönhető a szereplők felkérése a négy részből álló „kultúrcsillámra”, ahogy fogalmazott.

Lapunk Balaton László író-költő felolvasó estjére látogatott. Saját kiadású köteteiből osztott meg írásokat. A Kert és város című könyvéből a „Szenteste” című novelláját, illetve Az öreg malom boldogsága című könyvéből a „Szánkóbaleset” című meséjét. Közben Kocsis Tamással, a Deák-Kert online irodalmi- és kulturális portál főszerkesztőjével beszélgettek írói pályájáról és a hétköznapokról. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK