2022.08.14., vasárnap - MarcellZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szépirodalmi válogatás a jubileumra

2020. február 10. hétfő, 18:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A gimnázium 125. évfordulójához kapcsolódóan mutatták be A Föld és ég – Válogatás egykori zrínyis diákok szépirodalmi műveiből című kötetet. A kiadvány a Zrínyis Füzetek sorozat 4. számaként jelent meg.

A Deák-könyvtárban rendezett ünnepélyes bemutatón Karáth Anita, a Zrínyi-gimnázium tanára köszöntötte az egybegyűlteket, a város részéről pedig Bali Zoltán alpolgármester fejezte ki örömét az iskola évfordulója, és a most megjelent kiadvány kapcsán.

Megjelent a volt zrínyis diákok kötete

Mint fogalmazott: bár a „Zrínyiről” elsősorban a matek, a fizika és a tanulmányi versenyeken elért jó eredmények jutnak az emberek eszébe, a mostani köteten is jól látszik, hogy az iskolában az irodalmi, művészeti képzés is magas szintű.

Karáth Anita tanár, Vajda Istvánné, az iskola egykori pedagógusa és Horváth Attila, a gimnázium igazgatója

A szépirodalmi füzetet Vajda Istvánné, a gimnázium nyugalmazott tanára ajánlotta a jelenlévők figyelmébe. Elhangzott: a könyvbe huszonegy szerző alkotása került (főleg versek, mesék, novellák), mégpedig kronológiai sorrendben. Az első olvasmány Keresztury Dezső – mint hajdani diák – Ifjúság című verse, az utolsó pedig a legfiatalabb szerző, Lukács Izabella írása. De, a kötet szerzői között találjuk többek között Péntek Imrét, D. Bencze Erzsébetet, Turbuly Lillát, Tóth Imrét, Z. Lukács Sándort, Karáth Anitát és Bajnóczy Zoltánt is.

A friss kiadványból az iskola Szépirodalmi Műhelyének tagjai olvastak fel részleteket.  

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK