2022.07.01., péntek - Tihamér, AnnamáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Tarka lepke, kis mese a felnőtteknek is

2016. november 28. hétfő, 09:20
Szerző: B.K.
Immár 20 éves hagyomány az Apáczai Művelődési Központban a „Tarka lepke, kis mese” elnevezésű vers -és mesemondó verseny. Az idén pályázati támogatásnak köszönhetően a program két napossá duzzadt, és az általános iskolás korosztály mellett a középiskolások és a felnőttek is megmutathatták előadói képességüket.

Mindkét nap Turbuly Lilla költő elnökölte a zsűrit, amelynek tagjai a 3-5 osztályos, 6-8. osztályos és felnőtt korcsoportot bírálta el. Az első kategóriában több volt a mese, a másodikban a vers, a felnőttek pedig megélt élettapasztalataik alapján szinte profi módon adták elő a műveket. Az utóbbiak elbírálásában részt vett Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesülete elnöke is, aki részletesen ismertette a zsűrizési szempontokat. Így a mű megéltsége, az előadó lelkülete, a személyiséghez illő versválasztás, a vers minősége, az előadás, mint beszéd, mint művészi metakommunikáció, a mű értelmezése. Végül a verseny szünetében megsúgta, kiváló a színvonal, ezt mindenképpen írjam meg.

- Sok élményt, nyitott lelkeket vártam ettől a versenytől. Fontos, hogy minden korosztály mondjon verset, az idősebb korosztály pedig az élettapasztalatai alapján szép példákkal szolgál e téren. Országosan is nagyon jó véleményt tudok mondani – fogalmazott Kiss László

S bár első alkalommal családias hangulatúvá tette a versenyt a felnőtt versenyzők létszáma, az előadások minősége miatt senkiben nem maradt hiányérzet. Első helyezett lett Fülöp Katalin, őt követte Kiss Réka és Peresztegi Dóra.

Az általános iskolás korcsoportban közel 50 versenyző vett részt megyei szintről, szintén magas fokon.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK