2024.06.14., péntek - VazulZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Arra készülnek, hogy lesz színház

2020. augusztus 31. hétfő, 17:58
Szerző: Pánczél Petra; Fotó: pP
Az elmaradt előadások pótlásával és természetesen új produkciókkal is készül a Hevesi Sándor Színház a 2020/2021-es évadra. Azzal számolnak, hogy minden a terv szerint halad – derült ki hétfőn a teátrum évadnyitó társulati ülésén. Az eseményen többek között részt vett Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is.

Évadnyitó ülés a zalaegerszegi teátrumban

Dr. Besenczi Árpád színházigazgató a társulatot köszöntve elmondta: nyár elején, a kurta évad végén bizakodással váltak el, és most is bíznak abban, hogy a járványügyi helyzet ellenére sikerül minden előadást megtartaniuk. Úgy készülünk, hogy lesz színház, lesznek előadások. Dolgozunk és játszunk, ameddig csak lehet – fogalmazott. Hozzátette: a védelmi protokoll mind a kollégákra, mind pedig a nézőkre vonatkozik majd. Remélik, hogy meglesz a bizalom, és a közönség a pandémia ellenére visszatér a színházba. A bemutatók sora szeptember 7-én a tavasszal elmaradt Tóték című tragikomédiával veszi kezdetét.

Az igazgató néhány aktualitásról is beszámolt. Mint jelezte, a színház közös fenntartója 2024-ig az állam és a zalaegerszegi önkormányzat lesz, az ezzel kapcsolatos szerződést alá is írták Balaicz Zoltánnal. Mindebből jól látszik, hogy a városnak fontos a zalaegerszegi teátrum működtetése. A nyár folyamán megkezdődött a tárgyalás a színház épületének felújításáról, bővítéséről is. A tervek szerint teljesen megújulna a színpad, az épület a belső udvar irányába bővülne egy kamaraszínházzal, valamint egy új bábszínházi részleggel. Ezenkívül a projekt részeként a színészház- és színészlakások rekonstrukciójára is sor kerülne. A társulat nyáron sem tétlenkedett: a Sóska, sültkrumpli előadással részt vettek a Vidor Fesztiválon, ahol szép sikert arattak.

Az évadnyitón elhangzott: Kovács Olga és Lőrincz Nikol színművészek távoztak a csapattól, viszont öt fővel bővült a társulat. Dura Veronika, Támadi Anita, Kovács Martin és D. Varga Ádám a kaposvári egyetem végzős hallgatóiként vesznek részt a munkában, rajtuk kívül pedig Fritz Attila színművész is Zalaegerszegre szerződött.

A társulati ülés a szokásoknak megfelelően a törzsgárda tagok jutalmazásával folytatódott. Délelőtt pedig elkezdődött a Sose halunk meg című zenés játék olvasópróbája, melyen részt vett a rendező, Koltai Róbert színművész is. Az előadás premierjére a tervek szerint október 9-én kerül sor.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK