2021.10.17., vasárnap - HedvigZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Arra készülnek, hogy ősszel beindul a színházi szezon

2020. április 20. hétfő, 11:28
Közlemény
Ebben a nehéz, szokatlan, embert próbáló időszakban, amikor igazándiból semmi biztosat nem tudunk, amikor a bizonytalanság az úr, azt hiszem mégiscsak meg kell próbálni néhány biztos dolgot közölni a színház jövőjével kapcsolatban. Először, mi továbbra is úgy készülünk, hogy ősszel beindul a színházi szezon, még ha néhány kompromisszumot is kellett kötnünk, tekintettel a kialakult helyzetre - adta hírül az intézmény Facebook-oldalán dr. Besenczi Árpád igazgató.

Igazgatói tájékoztató a 2020/2021-es színházi évadról

A közlemény folytatásában azt írja: kollégáim ugyanolyan alázattal, profizmussal és a színház iránti elkötelezettséggel teszik majd dolgukat, mint ahogy a veszélyhelyzet előtt tették, illetve a járvány idején is teszik. A társadalmi kötelezettségvállalás keretében a színház varrodája folyamatosan arcmaszkok készítését végzi, s több kollégánk részt vesz arcpajzsok összeállításában és csomagolásában is.

Illusztráció (Fotó: ZalaMédia archív, -pP-)

De a színház lényege mégiscsak az előadás, a közös együttlélegzés, ami mindig egyszeri és megismételhetetlen. Minden idegszálunkkal a nézőkért vagyunk, hiszen visszaigazolást tőlük kapunk a munkánkról. Ezért továbbra is nagyon szeretnénk megtartani régi bérletes nézőinket, de persze, ha a körülmények engedik, jó lenne új nézőket is köszönteni.

A 2020/21-es évadban a következő előadásokkal készülnek:
- Az őszi első bemutató a Sose halunk meg című musical lesz Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével. Ezt a darabot már márciusban elkezdték előkészíteni, de a veszélyhelyzet kihirdetése miatt épp az olvasópróba előtt kellett leállniuk a munkálatokkal. (A bemutató időpontja október 9.)
- október 22-én jön a Kölcsönlakás című Ray Cooney által írt vígjáték, amit Besenczi Árpád állít színpadra.
- az advent és a remélhetőleg megrendezésre kerülő Eucharisztikus Világkonferencia jegyében tűzik műsorra Vajda Katalin Legyetek jók, ha tudtok című színdarabját, amely Luigi Magni és Bernardo Zapponi azonos című híres filmjéből készült. A darabot Moravetz Levente rendezi, a bemutató időpontja pedig december 4.
- a nagyszínpadon 2021 januárjában lesz látható Rákosi Viktor Elnémult harangok című darabja a Kossuth-díjas Szilágyi Tibor színpadra állításában, megemlékezve a Trianoni békediktátum 100. évfordulójáról.
- 2020. március 13-án lett volna a Kőszívű ember fiai című produkció premierje, amiből csak egy házi főpróbát tudtak tartani a veszélyhelyzet kihirdetése miatt. Reményeik szerint - majdnem napra pontosan egy évvel később - 2021. március 12-én tervezik a mű bemutatóját, rendezője Böhm György.
- a nagyszínházi premierek sorát egy újabb musical zárja: Szakcsi Lakatos Béla és Csemer Géza alkotta a Cigánykerék című darab, mely a ’70-es évek pesti milliőjében játszódik, valahol a VIII. kerület mélyén. A bemutató tervezett időpontja 2021. április 16., a darabot pedig Böhm György állítja színpadra Bakó Gábor koreográfus segítségével.

Dr. Besenczi Árpád (Fotó: Facebook/Hevesi Sándor Színház)

A jövő évadban két ifjúsági bemutatót is terveznek. A nagysikerű Lázár Ervin-program keretében Farkas Ignác rendezi a Félőlény című zenés mesejátékot, amelyet szeptember 16-án szeretnének bemutatni. A második félévben, 2021 februárjában egy mesemusical színesíti a repertoárt, ami Fekete István Vuk című regényéből készült és Tompagábor Kornél állítja színpadra. A stúdiószínpadon is szeretnének új bemutatót tartani, a zalai származású Szálinger Balázs Becsvölgye című színművét Mihály Péter rendezi.

Továbbra is műsoron marad a Sóska, sültkrumpli című előadás, a Vigyázat, csalók! című bűnmegelőzési programmal összekapcsolt utazó darab is, mint ahogy a Csontketrec című Tantermi Deszka-előadás is tovább szerepel a repertoáron.

"Bízunk benne, hogy pótolni tudjuk a Tóték című bérletes előadásunkat (10 alkalom), és a két bérletszünetes Oscart is szeretnénk lejátszani. Ennek időpontjáról, amint biztosan tudni fogjuk, természetesen azonnal tájékoztatjuk a tisztelt publikumot. Mindent megteszünk annak érdekében, ha az egészségügyi helyzet lehetővé teszi, minél előbb és minél zökkenőmentesebben induljon el a munka a színházban. Ehhez persze Önök, a Nézők is szükségesek, azaz jöjjenek, s szokjanak vissza a színházba. Mi továbbra is „Tárt karokkal” várjuk Önöket! Vigyázzanak magukra és embertársaikra! Találkozzunk minél hamarabb a Hevesi Sándor Színházban!" - fogalmazott Besenczi Árpád közleményében.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK