2023.09.26., kedd - JusztinaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bábparádé Hottón

2021. július 15. csütörtök, 09:04
Szerző: -pet-; Fotó: pP
10. alkalommal kerül megrendezésre a hétvégén a Hottói Bábparádé. A részletekről a Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Ez már a tizedik fesztivál

Vincze Ferenc, Hottó polgármestere elmondta: az immár évtizedes múltra visszatekintő bábos találkozó a Ziránó Színháznak, illetve az azt vezető Varga Péternek köszönhető, aki családjával a faluban él. A kezdeti évek után most ott tartanak, hogy már az ország minden pontjáról jönnek bábosok és érdeklődők a településre. Köszönhető ez részben annak is, hogy a program bekerült a Göcseji Dombérozó fesztivál kínálatába.

Tóth László a hangversenyterem vezetője, valamint Vincze Ferenc és Varga Péter a sajtótájékoztatón

2008-ban egy szakmai találkozónak indult a bábparádé, amit Varga Péterék udvarában rendeztek meg. Bábosok, tervezők, bábszínházi szakemberek eszmecseréje volt ez. Persze néhány kisebb produkcióra is sor került, de csak akkorákra, melyek elférnek egy banánosdobozban – idézte fel a kezdeti időszakot a Ziránó ügyvezetője. Hozzátette: a létszám évről évre duzzadt, majd a polgármesterrel beszélgetve fogalmazódott meg a gondolat, hogy jó volna az eseményt az udvarból kivinni a faluba, vagyis mindenki számára nyitottá tenni a találkozót. 

Így született meg a Hottói Bábparádé, melyre most július 16-17-e között kerül sor. A főbb műsorszámok szombaton lesznek, és a gyerekeknek, kisgyermekes családoknak szólnak, de péntek este a felnőtteket is várják, mégpedig a Helység kalapácsával (Márkuszínház, Pécs). Szombaton aztán több pécsi társulat mellett a szombathelyi, a debreceni bábszínház, és a zalaegerszegi Griff Bábszínház társulata is képviselteti magát egy-egy előadással. Utóbbi csapat épp a Ziránóval közösen állítja színpadra a Csalóka Pétert.

A sajtótájékoztatón elhangzott: egy kicsi, családias fesztiválról van szó, annál is inkább, mert Hottó pár száz embert tud csak befogadni. A belépés díjtalan, köszönhetően számos szponzornak, és annak is, hogy a Magyar Faluház Program idén 2 millió forinttal támogatta a rendezvényt.

A részletes program a falu honlapján elérhető: https://www.hotto.hu/

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK