2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Balogh Tamásé a legjobb férfi alakítás

2018. szeptember 12. szerda, 15:22
Szerző: MTI; ZalaMédia
A napokban adták át a Vidéki Színházak Fesztiváljának díjait, ahol a Hevesi Sándor Színház művésze, Balogh Tamás, a legjobb férfi alakításért díjjal térhetett haza.

A debreceni Csokonai Színház Három nővér című produkciója nyerte el a legjobb előadás díját a Thália Színház Vidéki Színházak Fesztiválján, amelyen Szina Kinga, Balogh Tamás, Mézes Violetta és Szemenyei János színművész játékát és A név: Carmen című előadást is elismeréssel jutalmazta a zsűri.

Balogh Tamás és Farkas Ignác az előadás egyik jelenetében

Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója az esemény keddi díjkiosztóján elmondta: hetedik alkalommal szervezték meg az évad nyitányaként a fesztivált, amelynek az idén a Tháliában zajló felújítás miatt a Pesti Magyar Színház adott otthont - adta hírül az MTI.
A Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 3. és 9. között nyolc előadás volt látható. A nyolc vidéki társulat budapesti bemutatkozását a közönség kiemelkedő érdeklődése kísérte. Kiemelte: a produkciók közül hármat, a debreceni Három nővér, a zalaegerszegi Caligula helytartója és a miskolci Ahogytetszik című előadást a közmédia rögzítette.

A ceremónián Balogh Tamás színművésznek a legjobb férfi alakításért járó díját ítélték oda, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Caligula helytartója című produkciójában megformált (Barakiás) szerepéért. Az előadást Sztarenki Pál rendezte.

Korábbi kritikánk az előadásról itt olvasható.

(Forrás: MTI)

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK