2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Évad végi tanulmány a nőkről a színházban

2023. március 24. péntek, 12:58
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az idei évad utolsó premierje a Hevesi Sándor Színházban a „Tanulmány a nőkről” című zenés vígjáték. Az egykori film színpadi változatában megáll az idő a 60-as években, és milyen jól teszi.

Nosztalgikus hangulat, korabeli slágerek

Retro és nosztalgia, megunhatatlan slágerekkel, örök témával. Válni vagy nem válni, ez a színészek dilemmája. A közönség szerepe sokkal egyszerűbb, bár Gergely Róbert vendégművész bevonja őket az előadásba, mégis most hátradőlve lehet nyugtázni, hogy párkapcsolati problémák nemcsak vannak, de voltak is.

Vidám évzárás ez, életszerű poénokkal. Ismerős helyzetek tűnnek fel a három különböző korú házaspár együttéléséből. A mű legalább annyira tanulmány a nőkről (Támadi Anita, Kovács Virág, Debrei Zsuzsanna), mint a férjeikről (Ticz András, Kovács Martin, Hertelendy Attila). Abból a korból, amikor a nők még nőiesen öltöztek, jellegzetes volt a frizura, a zene élő. A „csak egy tánc volt”-okra is láthatunk néhány szórakoztató példát. A nosztalgikus hangulatot nemcsak a szereplők megjelenése és a korabeli slágerek, hanem a díszlet (Csík György Jászai-díjas tervező) is segíti.

A kevésbé jellemes férjek viselkedését az úriember író/narrátor, Gergely Róbert egyensúlyozza, akinek lehetősége van számos karaktert, epizódszerepeket alakítani. Támadi Anita harsány „jó reggelt kívánok”-jai sokáig a fülünkbe csengenek. A legfőbb bonyodalmak okozója pedig a kezdő ügyvédnő (Dura Veronika), amikor nőtársainak „gusztusa támad” a válóperre. 

A Besenczi Árpád rendezte mű egész márciusban műsoron lesz. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK