2021.05.11., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Lúdas Matyi, Holle Anyó, Misi Mókus

2016. augusztus 23. kedd, 17:14
Szerző: -pet-
Megkezdődött az idei évad a Griff Bábszínházban. Augusztus végétől két új darabot is próbál a társulat, melynek tagjai között négy új fiatal színészt is köszönthetnek majd a nézők.

A részletekről Szűcs István igazgató számolt be, az évadnyitó társulati ülésen. Mint fogalmazott: az idén több előadással és szélesebb repertoárral készülnek. Újítás lesz, hogy az óvodásoknak, iskolásoknak más-más bérletet állítottak össze, így célirányosabban tudnak foglalkozni az egyes korosztályokkal. A társulat már az előző évad végén babaszínházi produkciókat is létrehozott, ez a 2016/17-es évadban is folytatódni, bővülni fog. Igyekeznek ezenkívül a megye több pontjára is eljutni tájelőadásokkal, erre is egy külön műsortervet dolgoztak ki.

Griff Bábszínház

A bábszínház színész-csapata. Az első sorban az új tagok

A gyerekek először szeptember 23-án és 24-én mehetnek a bábszínházba. A nyitó hétvégén három előadást is megtekinthetnek, szombaton pedig a színház előtti téren játszóházzal készülnek. Az első előadás (szeptember 23-án) a Lúdas Matyi lesz, melyet már játszott a társulat. A felújított mesével a bábszínház néhai igazgatójára, a tavaly elhunyt Horváth Károly zeneszerzőre emlékeznek, aki az előadás zenéjét is írta egykor.

Szeptember 24-én délelőtt a babaszínházban a Piroskalandot (rendező Kiss Erzsi), délután pedig a Szemenszedett mesét (rendező Bartal Kiss Rita) láthatják a gyerekek.

Az évad folyamán színpadra kerül többek között a Holle Anyó, a Misi Mókus kalandjai és a Mindentlátó királylány is. Szűcs István elmondta: ugyan a bérletsorozatban eggyel kevesebb bemutatót találhat a közönség, azonban sokkal többször játsszák majd az egyes darabokat. A tavalyi évben ugyanis épp az volt a gond, hogy alig tudták „kijátsszani” az előadásokat, annyi volt az új bemutató.

Örömhír, hogy a tavasszal benyújtott pályázatokon eddig 3,2 millió forintot nyertek. Ez a szám még bővülhet, hiszen a nyári projektek elbírálására majd csak ősszel kerül sor. A társulat nemrég tért haza Japánból, ahol sikeresen vendégszerepeltek a Hétalvó című, bunraku bábjátékkal. A következő napokban és hetekben pedig a szombathelyi Savaria Karneválra, a kecskeméti bábszínházi találkozóra és Ljubljanába is készülnek.

A Griffnek négy új (végzős egyetemista és friss diplomás) tagja is lesz ettől az évadtól: Dőry Brigitta, Fekete Ágnes, Üveges Anita és Tóth Mátyás személyében.

A társulati ülésen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is. A képviselő köszöntötte az új tagokat, gratulált az idei műsorfüzethez és műsortervhez, mert mint fogalmazott: gyermekközpontú évadot sikerült összeállítaniuk. Arra kérte a bábszínház igazgatóját és művészeti vezetőjét, Bartal Kiss Ritát, hogy a következő hónapokban próbáljanak meg a megye minél több településére eljutni, hiszen fontos, hogy a vidéki gyerekek is megismerkedhessenek a bábszínház és a mesejátszás csodás világával.

Web: Griff Bábszínház

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK