2021.05.11., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Felújítás a színház fogadóterében

2016. augusztus 10. szerda, 19:42
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Bár tart még a nyári szünet, a Hevesi Sándor Színházban nem állt meg a munka. Igaz, egyelőre nem új előadással készülnek, hanem a földszinti és az emeleti fogadótér esik át némi átalakításon.

A részletekről sajtóbejáráson számolt be Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Szabó József, a színház gazdasági igazgatója. Vigh László elmondta: a Hevesi Sándor Színház a zalai kultúra zászlóshajója, hiszen évente több mint háromszáz előadást játszanak, a hetvenezernél is több néző vált jegyet, a bérletesek száma pedig meghaladja a tízezret. A ház maga viszont eléggé elavult, hiszen 1983-ban alakították át a korabeli művelődési központot színházzá, így ráférne már egy teljes rekonstrukció. (A nézőteret ugyan 2000-ben átépítették, ám azóta komolyabb beavatkozás nem történt.)

Ennek első kis lépése a fogadótér felújítása. Az országgyűlési képviselő szerint azonban szükség lenne egy teljes energetikai felújításra, nyílászárócserékre, a hangtechnika teljes korszerűsítésére, valamint a 36 lakásból álló színészház rekonstrukciójára is. Ez a komplex beruházás körülbelül 1 milliárd 200 millió forintba kerülne. A képviselő ígéretet tett arra, hogy mindent elkövet annak érdekében, hogy forrást találjon a szükséges fejlesztésekhez.

Balaicz Zoltán a most látható munkálatokkal kapcsolatban elmondta: tavaly az AquaCity jótékonysági napján rekordösszegű bevétel gyűlt össze (12 millió forint), melyhez az önkormányzat is hozzátett 10 millió forintot. A pénz egy részét a Zala megyei kórház kapta (genetikai labor létesült), a másik felét pedig a színház, hogy elvégezhessék a fogadótér átalakítását.

Ennek részleteiről Szabó József számolt be. Mint fogalmazott: a földszinti és az emeleti előcsarnok padozatának cseréje történt most meg. Lent az elhasználódott szőnyeg felszedése után felcsiszolták a márványpadlót. Az emeleten pedig új laminált padló várja majd a közönséget. A felújítás összesen 10 millió forintba került.

A színház szeptember 5-én kezdi az idei évadot, egy ünnepélyes megnyitóval.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK