2024.04.13., szombat - IdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Három sárkány a színházban

2024. február 16. péntek, 08:27
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A Három sárkány című háromfelvonásos előadással indítja a Hevesi Sándor Színház február 16-án a sárkány évét. A zenés vígjátékot Pataki András, Jászai- és Radnóti-díjas rendező állította színpadra. Szintén vendégművész a főszerepet alakító Rékasi Károly színművész.

Újabb premier a Hevesi Sándor Színházban

A cím szerinti három sárkány (Debrei Zsuzsanna, Pap Lujza és Czegő Teréz) valójában a felelőtlenül tobzódó, a pillanat örömeinek élő, éjjel-nappal mulatozó, dzsentri életvitelű főszereplő, id. Csaholyi Balázs nővérei, akik szigorúan bár, de óvják testvérüket saját életmódjától. Ugyanígy viszonyulnak a fiatalabbik Csaholyihoz (Ticz András), aki nem nagyon esett messze attól a bizonyos almafától. (Ez utóbbi szerepet elsőként Jávor Pál kapta 1935-ben a Vígszínházban). Rajongásuk közös „tárgyát”, a pesti színésznőt Magyar Cecília alakítja. 

A „pénzelmulatós” történetet, amelyben élő pénznyelőt is láthatunk, több korabeli dallal egészítették ki Máriás Zsolt zenei vezetésével, a Svábhegyet is a fülünkbe húzó zenészekkel (Horváth Dániel, Nagy Olivér, Peltzer Géza). A háromfelvonásnyi jelmez Szőke Julianna munkája. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK