2021.05.11., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Könnyebb műfajok a színpadon

2016. szeptember 05. hétfő, 20:37
Szerző: -pet-
Nem lesz könnyű évad, annak ellenére, hogy az idei repertoár a szórakoztatóbb műfajoknak kedvez. A minőségből azonban nem engedünk! – fogalmazott dr. Besenczi Árpád, a Hevesi Sándor Színház igazgatója, a társulat hétfői évadnyitó ülésén.

A zalai teátrumban hivatalosan is megkezdődött a munka, hiszen októberben két bemutatóval is készülnek: a jövő hónap elején Francis Veber: Balfácánt vacsorára című vígjátékát (rendező Besenczi Árpád), majd Dés-Geszti-Békés: A dzsungel könyve című musical-jét (Bal József rendezésében) láthatják a nézők.

Besenczi Árpád elmondta: a nyár folyamán történt némi felújítás a színház épületében, így végre méltó fogadótere és nézőtéri előtere lett az intézménynek. A továbbiakban néhány pozitívumról is beszámolt: október 2-9 között Madák Zsuzsanna vezetésével egy kilencfős színházi csapat egy norvégiai workshopra megy, a Tantermi deszkán látható Cyber Cyrano és Semmi című produkciókkal. A társulat sikeresen pályázott az MMA Szó-Játék-Szín programjára, melynek eredményeképpen egy 20. századi groteszk művekkel léphetnek fel a Vigadóban. A színház Farkas Ignác előadása mellett, a Kvártélyház nyári színpadán bemutatott Komámasszony hol a stukker című produkciót viszi a fővárosba, melyet Tompagábor Kornél rendezett. A teátrum ismét feléleszti a Nyílt Fórum programot, melynek keretében fiatal kortárs alkotók műveit mutatják be.

Hevesi Sándor Színház

A társulati ülésen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is. Az országgyűlési képviselő örömét fejezte ki az iránt, hogy nyolc vállalkozás segítségével és önzetlen támogatásával sikerült színészlakásokat felújítani a nyár folyamán. A képviselő az idei évadhoz jó munkát kívánt a társulatnak, mint fogalmazott: a műsorterv alapján jó évad elé nézünk. Azt is bejelentette, hogy hagyományteremtő céllal „országgyűlési különdíjat” hozott létre, és ezentúl minden évadzáró ülésen elismerésben részesül egy általa kiválónak ítélt színész.

Balaicz Zoltán kiemelte: a Hevesi Sándor Színház érték, amire a városnak oda kell figyelnie. Annál is inkább, mert néhány éve már száz százalékban az önkormányzat a fenntartója az intézménynek. Ez nagy felelősség, ám egyúttal nagy megtiszteltetés is.

Az évadnyitó társulati ülés végén távozó, illetve nyugdíjba vonuló kollégáktól búcsúztak, valamint új munkatársakat köszöntöttek. Jutalmazták továbbá az öt-, tíz-, húsz-, valamint harmincéves törzsgárda tagokat is.

Bemutatták A duzsngel könyve produkció vendégművészetit is: Bal József rendező, Ladányi Andrea koreográfus, valamint Ticz András és Schmidt Sára személyében. A népszerű musical október 21-től látható majd a színház nagyszínpadán; az előadás próbái a társulati ülést követően el is kezdődtek.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK