2021.10.18., hétfő - LukácsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sikeres évadot zárt a színház

2017. június 02. péntek, 20:12
Szerző: -pet-
269 előadás, közel 77 ezer néző és 11 ezer 170 bérlet – röviden ez a Hevesi Sándor Színház idei évadának gyorsmérlege. Dr. Besenczi Árpád, a teátrum igazgatója a társulat évadzáró ülésén úgy fogalmazott: sikeres volt a 2016/17-es szezon, növekedtek a bevételeik, és ennyi bérletet még soha nem adtak el.

A legmagasabb nézőszámot és a legtöbb bevételt, a Balfácánt vacsorára, a Dzsungel könyve és az Én és a kisöcsém című előadások hozták. A közönség szavazatai alapján az idei legjobb előadás az Én és a kisöcsém lett.

Balogh Tamás és Farkas Ignác örökös tagságot kapott

Az igazgató elmondta: az idei sikerekhez hozzájárult a csapatmunka, az összefogás, de a nyugalom és a profizmus is. A társulat ugyanezzel a lendülettel készül a jövő évadra, ami nagyjából készen is áll a szeptemberi indulásra. A család ellen nincs orvosság és a Tanár Úr, kérem című előadások előkészületi munkái lezajlottak. A nagy attrakció pedig az Evita című musical lesz, ami megterhelő és komoly munkát jelent majd a színház számára. Abban bíznak, hogy a befektetett energia megtérül majd, és sikeres lesz a darab.

A társulati ülésen köszöntötte a színészeket és a műszak tagjai Vigh László országgyűlési képviselő, és dr. Vadvári Tibor alpolgármester is. Mindketten gratuláltak a színház idei sikereihez. Elhangzott: 2018-ig jó volna, ha megtörténne a színház régóta húzódó rekonstrukciója. Az országgyűlési képviselő lobbizik az ügy érdekében.

Az évadzárón sor került díjazásokra is. Két új örökös tagot választott a társulat Balogh Tamás és Frakas Ignác színművészek személyében. Az idei Közönségdíjas színész Urházy Gábor László lett. A Színházbarát kör díját Bellus Attila kapta, csakúgy, mint a legtöbbet játszó színésznek járó Terminátor-díjat. A műszaknak járó Aranydeszka-díjat Kósi Gábor kellékes vehette át. A Forgách-gyűrű Boronyák Zoltán portáshoz vándorolt. A Máriáss József-díjat és a Nívódíjat egyaránt Kátai Kinga színész nyerte el, a Pro Teatro-díjat pedig Léhárt Beáta gazdasági titkár és Deli Attila, a műhelyház asztalosa érdemelte ki.

A Vigh László alapította országgyűlési képviselői elismerést Balogh Tamás vehette át, az Ötödik pecsétben nyújtott alakításáért.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK