2021.06.13., vasárnap - Antal, AnettZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szavalógála a Kereszturyk műveiből

2017. január 25. szerda, 18:08
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Hagyományos, kultúra napi rendezvényre várták a város középiskolásait a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. A Keresztury Irodalmi Kör szokásos szavalógálájára került sor, melyen az idén 17 diák állt a közönség elé.

 A rendezvényt Kiss Gábor könyvtárigazgató nyitotta meg. Üdvözölte a szavalókat, a Keresztury Emlékbizottság megjelent tagjait (Nyakasné Túri Klára betegség miatti távollétéből üdvözölte az eseményt), valamint a pártoló vendégeket. Az Ady-iskola Pacsirták Énekegyüttesének népdalcsokra után sora hangzottak fel az előadások. Az idén apa és fia, azaz Keresztury József (városunk egykori polgármestere) és Keresztury Dezső költő írásaiból válogathattak a fellépők. Az előbbi a nyáron megjelent Úton, nehéz méltósággal című könyvet takarja, mely Kersztury József összegyűjtött írásait tartalmazza.

A kötet szerzője, dr. Gyimesi Endre az emlékbizottság elnöke is szólt a jelenlévőkhöz. Megköszönte a részvételt, csakúgy mint a program díszletéül szolgáló fotókiállítást és Keresztury Dezső írásaiból készült könyvválogatást.

Gála lévén végül minden résztvevő ajándékban és emléklapban részesült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK