2024.04.17., szerda - RudolfZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vígjátékkal indul a színházi évad

2023. szeptember 27. szerda, 13:44
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Gerard Lauzier: Ballépés jobbra című vígjátékával indul az idei zalaegerszegi színházi évad. A francia komédia, ahogy a címe is sejteti a szerelmi háromszögek körül bonyolódik.

Ízek, imák, szerelmek helyett van a szomszédok, félreértések, pisztolyok. A lassan hagyományosnak mondható, évadnyitó vígjátékot Besenczi Árpád rendezte. A darab főszerepében D. Varga Ádám színművész látható, akinek az egerszegi teátrumban ez az első főszerepe. Hősiesen viseli impulzív szomszédai (Dura Veronika, Bot Gábor) szerelmi csatározásait, melynek helyszíne egyre inkább a saját lakásába tevődik át. Miközben neki is lenne saját románca Florence-cel (Debrei Zsuzsanna).

Ennek aztán előbb-utóbb sírás lesz a vége. Vannak erkélyjelenetek, ha nem is a Rómeós változatban, Mészáros Tibor díszletének köszönhetően elhisszük, hogy az ötödik emeleten vagyunk. S ahogy „A miniszter félrelép” sztoriját a váratlanul lecsapódó ablak határozza meg, esetünkben az ajtók záródása okoz bonyodalmakat.

Szerelmi háromszögekből bőség van, bár ezeknek a fele sem igaz, ahogy egyre sokasodnak a lakásban feltűnő emberek is. Nem is csoda, ha az egyedi festői vénával bíró főszereplő a túl sok ingerből az álmok világába igyekszik menekülni…
      

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK