2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Futball és más szabadidős rendezvények

2019. szeptember 02. hétfő, 18:16
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Megújult a Páterdomb LSC Zala utcai székháza, mely ezentúl Windoor Sport- és Szabadidőközpontként működik. A hasonló néven létrejött nonprofit kht. nemcsak befogadta régi-új otthonukba a páterdombi focistákat, hanem tíz évig ingyenes használatot is biztosít a csapatnak.

A napokban átadott szabadidőközpontba családi- és céges rendezvényeknek, sportnapoknak, nyári táboroknak és más szabadidős- és sportprogramoknak is szeretnének helyet biztosítani a jövőben – tájékoztatta a sajtó képviselőit Péntek Károly tulajdonos, a Windoor Design Kft. ügyvezetője. Mint azt a bejáráson elmondta: Tóth Krisztián személyében egy rendezvényszervezője, vagy úgynevezett programkoordinátora is lesz az intézménynek.

Átadták a Páterdomb LSC új székházát

Az épület – mely korábban a MATÁV, majd egy bank tulajdonában volt – már elég leromlott állapotban került hozzájuk tavaly. Az év végén elindult fejlesztéssel az volt a céljuk, hogy támogassák a helyi, illetve kisközösségi futball-életet, valamint hogy minél több családi programnak adhassanak otthont, és hogy a hely ezzel önellátóvá váljon. A közel 33 millió forintos támogatási összegből (melynek jó része TAO támogatás) és némi önrészből megújult épületben szinte mindent kicseréltek. Teljesen megújult a fűtési rendszer, a villamoshálózat, új nyílászárókat építettek be, ezenkívül modern öltözők, vizesblokkok és büfé is várja a páterdombi focistákat, a vendégjátékosokat, illetve a többi sportolni vágyót.

A sajtóbejáráson részt vett Balaicz Zoltán polgármester is, aki elmondta: Zalaegerszegen folyamatosan újulnak meg a sportlétesítmények, hiszen a város számára fontos az egészséges életmód népszerűsítése. A Páterdombi LSC 1996-ban talált rá a Zala utcai ingatlanra, és azóta is ez a székhelyük. Öröm látni, hogy a felújítással méltó és hosszú távú otthonukká válik a hely. Gyenese Richárd, a futballklub elnöke hozzátette: az előző tulajdonosok idején bizonytalan volt a csapat jövője, nem mertek távlatokban gondolkodni. Péntek Károlynak köszönhetően azonban megoldódtak a problémáik. 

A felújítást üdvözölte Gecse Péter alpolgármester, úgyis, mint a páterdombi városrész önkormányzati képviselője, és Németh Gábor a sportcentrum környékének önkormányzati képviselőjelöltje.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK