2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták lőteret, stílszerűen díszlövéssel

2018. augusztus 16. csütörtök, 18:57
Szerző: B. I. Fotó: A. L.
Zalaegerszegen ünnepélyesen átadták a mintegy 93 millió forintból megújult Ebergényi úti lőteret. Felújításához a legnagyobb összeget, 70 millió forintot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium biztosította. A Magyar Sportlövők Szövetsége 10 millió, míg a város önkormányzata 13 millió forinttal járult hozzá a rekonstrukcióhoz.

Góra Balázs, a lőtér vezetője, Sinka László, Balaicz Zoltán és Vigh László

A város 1996 óta a Nemzet Sportvárosa, hangoztatta Balaicz Zoltán polgármester. Azóta sorra megújulnak, vagy új sportlétesítmények épülnek a városban. Felsorolása során megemlítette többek között a ZTE stadion, a teke-, az atlétikai pálya felújítását. Ebbe a sorba jó illik bele a lőtér megszépülése. Mint mondta, a folyamat nem áll le. A sorban következik az Ostoros-csarnok felújítása, és a Dózsa-iskola is új tornatermet kap. Új vívócsarnok épül a Mindszenty-iskolában. A jelenlegi, és megépülő létesítmények nemcsak a versenysport, hanem a tömeg és diáksportot is szolgálják, az egészséges életmód jegyében. Végül megköszönte az összefogást, és eredményes szereplést kívánt a sportlövőknek.

Vígh László, a város országgyűlési képviselője azt fűzte hozzá, hogy a polgármester úr hosszú felsorolásához nehéz mit hozzátenni. Nem dicsekvésként mondja, de kevés város rendelkezik, ilyen korszerű sportlétesítmény hálózattal, amelyek rendre megtelnek tartalommal. Hangsúlyozta, ez válasz a bírálók számára is, hogy a kormány miért épít ennyi stadiont és más sportlétesítményt.

Sinka László, a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára visszaemlékezett a kezdetre, amikor 2015-ben leültek Balaicz Zoltánnal tárgyalni a felújításról, ami három éven belül megvalósult. A lőtér a régió egyik legkorszerűbb sportlétesítménye. Jó esély van rá, hogy régiós központ legyen, amelyben partner lesz az országos szövetség. Reméli, a három helyi sportegyesület tartalommal tölti meg. A felújítás befejeződött, de már a következő fejlesztésen törik a fejüket.

A köszöntők után Vigh László, Balaicz Zoltán, Sinka László átvágták a nemzeti színű szalagot. Egy ünnepélyes díszlövéssel stílszerűen is átadták a lőteret.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK