2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bringaparkot avattak az Alsóerdőnél

2021. szeptember 26. vasárnap, 20:13
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Helyi kezdeményezésre, állami támogatásból valósult meg két hónap alatt az Alsóerdő melletti bringapark, melyet csütörtökön avattak fel a ZKSE utánpótlás csapatának részvételével.

Pumpáló mozgással hajtani a kerékpárt

A mintegy 5000 négyzetméteres, ügyességi kerékpárospark rangos hazai- és nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz. Az avatáson Szabó Zoltán ötletgazda, a Zöld Irány Egyesület vezetője, és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület utánpótlás csapatának edzője többek között elmondta: örül, hogy egy ilyen kiváló helyszínen valósulhatott meg a beruházás, hiszen a park kerékpárúton, biztonsággal közelíthető meg. A felépítéshez a forrást a Magyar Kerékpáros Szövetség és az EMMI biztosította, a területet pedig a város bocsátotta a rendelkezésükre.

A bringapark létrejötte egy elismerés és pozitív visszajelzés is számukra. Azt jelzi, hogy jól működik az utánpótlás-nevelés. Az egyesület keretein belül negyven 5-16 év kor közötti fiatal edz. Az elmúlt években 22 bajnoki címet és közel ugyanennyi kupaversenyt nyertek. Öten az XCO cross-country olimpiai szakágban az utánpótlás válogatott tagja. Mindez azt jelzi, hogy az ország legeredményesebb bringásai Zalaegerszegről kerülnek ki – mondta Szabó Zoltán.

Hozzátette: a felmerülő ingatlanok közül azért az alsóerdei helyszínt választották, mert az erdő már évek óta otthont ad különféle kerékpáros versenyeknek, a jövőben pedig ezt az ügyességi parkot is be szeretnék kapcsolni a versenyprogramba. De ugyanígy az utánpótlás csapat edzéseibe is.

A park létrejöttét üdvözölte Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlés képviselő is. Az avatáson többek között elhangzott: 10 millió forintos állami támogatásból két hónap alatt épült fel a park, ami egy újabb sportolási, kikapcsolódási helyszínt biztosít nemcsak a sportolók, hanem a lakosság számára is. Annál is inkább, mert egy olyan sportot népszerűsít, ami az egész család számára jó időtöltést, egészséges kikapcsolódást jelent. Minden beruházás, ami a mozgást támogatja, az egészségünket védi, vagyis érdemes erre a célra minél többet költeni, mert akkor annál kevesebb összeg megy el orvosságra – fogalmazott az országgyűlési képviselő.

Az avatáson az egyesület versenyzői tartottak bemutatót, de a résztvevő politikusok is kipróbálhatták a pályát. Az úgynevezett pump track avagy pumpapálya lényege, hogy a hullámos terepen elsősorban nem pedálozással, hanem pumpáló mozgással kell hajtani a kerékpárt. 

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK