2024.03.28., csütörtök - Gedeon, JohannaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Meghódították a zalaegerszegi TV-tornyot

2018. július 05. csütörtök, 18:48
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az ország minden szegletéből érkező hivatásos és önkéntes tűzoltók nem kisebb célt tűztek maguk elé, mint a zalaegerszegi tv-torony meghódítását. Az embert próbáló megmérettetésre a II. Restart Fesztivál keretén belül került sor csütörtökön.

Persze ennyi nem volt elég, hiszen a futás előtt teljes bevetési öltözetben és légzőkészülékben még négy ügyességi feladatot is meg kellett oldaniuk, tudtuk meg Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagytól, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A rajt után tíz méteren át futottak két tömlővel, ezután filcre fektetett 70-80 kilogrammos bábut húztak, majd puttonyfecskendőből öt liter vizet juttattak célba. Rövid szlalom futás után következett a tv-torony külső lépcsője, egészen a 48 méter magasan lévő kilátóteraszig.

A Restart – Extreme TV-Torony futást másodszor rendezték meg, nyitóprogramjaként a sportfesztiválnak. Az idei versenyre a tavalyinál többen, 73-an jelentkeztek, köztük hat hölgy az ország számos településéről. A legfiatalabb versenyző 20, míg a legidősebb 62 éves volt. Ott-jártunkkor 3,5 perc volt a legjobb időeredmény, az átlag időt tekintve pedig négy perc, ami nagyon is komoly teljesítmény. Mire a tűzoltók felértek a kilátószintre, már igencsak lihegtek a légzőkészülékben, melytől a segítők gyorsan megszabadították őket.

Nem először vesz részt ilyen versenyen Pál Katalin, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkavédelmi felügyelője, aki a legerősebb tűzoltók nemzetközi versenyén is már megmérette magát. Mint mondta, neki ez hobbi, kikapcsolódás, ami persze kitartását és erőnlétét igényel.

Fontányi Zsolt legidősebb versenyzőként idén is teljesítette a feladatot. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 62 éves őrnagya triatlonban is eredményes. „Az ember ugyan szenved közben, de fejben eldönti, hogy akkor is végig csinálja. Földöntúli, ebben az esetben föld feletti jó érzés, amikor megérkezik”, mondta a közel 50 méter magasan lévő célban.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK