2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul az Ostoros-csarnok

2020. április 24. péntek, 17:42
Szerző és fotó: Antal Lívia
Csak a fő tartószerkezeteket hagyják meg a zalaegerszegi Ostoros Károly Sportcsarnoknál, ami teljes rekonstrukciójával a már felújított ZTE Arénához harmonizáló arculatot kap. A névadónak, akinek nevéhez a kosárlabda-szakosztály 1946-beli létesítése is fűződik, emléktáblát kívánnak avatni a munkacsarnokként is ismert épület év végére tervezett átadásán.

A ZTE Arénával egyező arculatot kap

Gecse Péter alpolgármester felidézte, hogy a járműipari tesztpálya 2017 májusi alapkőletétele alkalmával Orbán Viktor miniszterelnök a munkacsarnokot is megtekintette. A találkozón született meg a felújítás gondolata, melyre a ZTE Football Club Zrt., mint kedvezményezett nettó 800 millió forintos állami támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóvoltából a Magyar Labdarúgó Szövetségen keresztül. Az energetikai korszerűsítést szolgáló beruházás a munkacsarnokot, a hozzákapcsolódó háromszintes irodaházat és az öltözőépület egyaránt érinti. Új nyílászárókat építenek be, szigeteléssel látják el a falakat, a munkacsarnokban korszerű villamos-, illetve hűtés-fűtés rendszert alakítanak ki, és új bejárati zónát hoznak létre. Az alpolgármester kiemelte, a fejlesztés által egy emblematikus épület újul meg, melyhez nagyon sok zalaegerszegi kötődik. A munkacsarnok funkciója megmarad, továbbra is helyet ad kosárlabda-, röplabda-, valamint fociedzések, bajnokságok, és tornaórák megtartásának.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt mondta, a mindennapos testnevelés bevezetése miatt is szükség van olyan fedett termekre, amit az Ostoros-csarnok biztosít a város gyermekintézményeinek számára.

Mocnek Mária, a ZTE FC Zrt. megbízott cégvezetője arról beszélt, hogy az elmúlt öt évben közel egy milliárd forint értékben fejlesztették a labdarúgó sportlétesítményeket TAO-pályázat, valamint a város önkormányzata segítségével. Ezek közül kiemelte a ZTE-aréna rekonstrukcióját, valamint a szabadtéri erőnléti edzőpályákat, amelyeket más sportegyesületek is használhatnak. A ZTE sportkomplexum teljes körű rekonstrukciója a munkacsarnok felújításával fejeződik be. Átadása méltó zárása lesz a ZTC FC 100 éves jubileumi esztendejének.

Böjte Sándor Zsolt, a településrész önkormányzati képviselője a Tipegő Bölcsőde, a Kis utcai óvoda, a Dózsa-iskola, valamint a város valamennyi sportszerető polgárainak nevében köszönte meg az Ostoros-csarnok felújítását lehetővé beruházást.

A rendezvényen részt vett Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője, Török Róbert, a ZTE NKK és a megyei kosárlabda szövetség képviseletében, valamint Bodrogi Csaba, a Városi Sportlétesítmények Gondnokság Intézményének vezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK