2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Restart Fesztivál spirituális programokkal

2019. június 18. kedd, 21:02
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hétvégén olimpiai kvalifikációs nemzetközi hegyi kerékpárversennyel veszi kezdetét az idei Restart Fesztivál. A verseny- és szabadidős sportokra koncentráló rendezvénysorozat fő eseményeire azonban július 4-7 között kerül sor.

A részletekről a Díszpinty Gasztro Bárban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Balaicz Zoltán polgármester elöljáróban elmondta: két évvel ezelőtt, mikor Horváth Szilárd és Szabó Zoltán kezdeményezésére első alkalommal került megrendezésre a fesztivál, az volt a cél, hogy ne csak gasztronómiai és zenei programsorozatok legyenek a városban, hanem valami kuriózum is.

  Versenyek és szabadidős sportok

A Restart azóta beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen mind országos, mind nemzetközi szinten rangos sportfesztivállá nőtte ki magát. Zalaegerszegen – mely 1996-ban a Nemzet Sportvárosa címet is elnyerte – mindig is fontos volt a mozgás és az egészséges életmód propagálása (a város hetven különféle sportegyesületet támogat). Ebbe a koncepcióba jól beleillik a Restart Fesztivál is.

Horváth Szilárd és Szabó Zoltán főszervezők az idei újításokról, valamint a sportolóknak és a közönségnek szóló programelemekről szóltak. Elhangzott: a rendezvény egyik kiemelt helyszíne a Vizslapark lesz. Itt Restart Spirit néven, amolyan fesztivál a fesztiválban programokra készülhetnek mindazok, akik a test-lélek-szellem egységében hisznek. A belváros parkjában ugyanis különféle jógaiskolákkal, rekreációs sportokkal, meditációval és masszázzsal lehet megismerkedni. De számos előadó is várja az érdeklődőket az egészséges életmód jegyében.

Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán és Horváth Szilárd a sajtótájékoztatón

Ami a kiemelt sportversenyeket illeti: a hétvége alatt sor kerül fitnesz- és táncversenyre, légtorna- és rúdfitnesz versenyre, különféle futó- és kerékpárosversenyekre és váltóúszásra. City Rolling néven pedig a gördeszkások, görkorcsolyások, rolleresek és az oxelboard-osok is összemérhetik tudásukat, ügyességüket. A fesztivál szervezői természetesen nemcsak a hazai és külföldi versenyzőkre gondoltak a programok összeállításánál, hanem a családosokra, idősekre, sőt a mozgásukban korlátozott emberekre is. Számos túra (gyalogos és kerékpáros), valamint kincskeresés, pilates- és fitnesz nap, az Európa téren pedig sporttér várja az érdeklődőket és a mozogni, kikapcsolódni vágyókat.

A szervezők arról is tájékoztattak, hogy idén először E-sport bajnokságra is sor kerül; az elektronikus játékok (például fociszimulátor, MOBA – online többjátékos csatamező, Counter Strike) szerelmesei július 6-án „csaphatnak” össze a virtuális térben.

A Restart fesztivál rendezvényei ingyenesen látogathatók.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK