2024.04.18., csütörtök - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Restart hétvége Zalaegerszegen

2017. július 14. péntek, 19:20
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Több sportegyesület, fitnesz klub és civil szervezet összefogásával rajtolt el péntek délután az első Restart Fesztivál Zalaegerszegen. Az esemény fő műsorszámaira a július 14-16-i hétvégén kerül sor, melynek során több sportág képviselteti magát és számos versenyszámot is láthatnak az érdeklődök.

 A fesztivált – melyet az önkormányzat is támogat – Balaicz Zoltán polgármester, valamint a szervezők nevében Horváth Szilárd fesztiváligazgató és Szabó Zoltán sportigazgató nyitotta meg.

Elhangzott: már 2014-ben megfogalmazódott a Restart ötlete, a megvalósulásig azonban mostanáig várni kellett. Annál is inkább, mert a szervezés hosszú előkészületet igényelt, hiszen az ország egyik legnagyobb – extrém sportokat is felvonultató – sportfesztiváljáról van szó.

A rendezvény szlogenje - „Keresd ami beindít, ami újraindít!” – egyúttal azt is jelzi, hogy a szervezők nemcsak a profi és versenysportolókra gondoltak. A hétvége alatt szeretnék megmozgatni a város lakosságát is, illetve több előadásra is sor kerül az egészséges életmód népszerűsítése céljából. Ahogy Horváth Szilárd fogalmazott: a test a lélek és szellem fesztiválja a Restart, hiszen a felkészült sportolók fizikai aktivitásán túl, gondoltak az egészséges táplálkozás, a tömegsport, hobbisportok, valamint a spirituális mozgásformák (jóga, tai chi) kedvelőire is.

A három nap alatt több helyszínen (Alsóerdő, TV-torony, Dísz tér, ZTE Aréna, Gébárti-tó, Vizslapark), tucatnyi sportág mutatkozik be és több versenyszámot is rendeznek. Lesz többek között futás, fitnesz, evezős programok, különféle kerékpáros versenyek, rúdfitnesz, gyalogtúrák, utcai kosárlabda, de pilates, jóga, sőt mozgáskorlátozottak számára kifejlesztett speciális torna is.

A szervezők remélik, hogy a fesztiválon mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát, és jövőre még több résztvevővel, még több sportággal tudják megrendezni az eseményt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK