2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Sportnap a megújult sportöltöző átadásával

2018. július 04. szerda, 17:13
Szerző és fotó: Antal Lívia
Sport- és családi napot rendeztek Zalaapátiban. A kellemes nyáridőben olyan érdeklődésre számító megmérettetésekre került sor, mint a gumicsizma-dobó vagy a sodrófa-hajító verseny. Az esemény fontos momentuma volt a felújított sportöltöző átadása, és nemkülönben az öregfiúk barátságos labdarúgótornája.

Az ünnepségen elsőként Vincze Tibor polgármester szólt a jelenlévőkhöz, azt kívánva a mai naphoz és az elkövetkezőkhöz, hogy mindenkinek – a sportegyesületnek, Zalaapátinak, a távolról jötteknek, kicsiknek és nagyoknak – felhőtlen legyen az élete. Mint mondta, a szó sok minden jelent, mégis ugyanazt. A település tekintetében elsőként azt, hogy június 30-a felhőtlen nappal örvendeztette meg őket, így nem kellett b-tervhez nyúlniuk az előző napi hatalmas esőzés miatt.

Ódor Richárd és Vincze Tibor az átadáson

A sportegyesülettel kapcsolatban kiemelte, ha egy közösség felújít, rendbe tesz egy épületet, ott élet van. Ebben a közösségben felhőtlen az összhang, a gólöröm, ami reményt ad arra is, hogy szeretettel át tudják hidalni a kisebb súrlódásokat. Végül felhőtlen kikapcsolódást kívánt a családi és sportnaphoz, megköszönve mindazoknak a munkájukat, akik energiájukat nem sajnálva összeállították a programokat.

A folytatásban Ódor Richárd sportigazgató beszélt részletesen a beruházásról. Kiemelte a 2011-ben elindított TAO-program jelentőségét, ami az amatőr futball támogatásához járul hozzá. Mint mondta, e lehetőséget kihasználva minden évben készítettek sportfejlesztési koncepciót, hogy javulhassanak körülményeik. A sportöltözőt legutoljára 1996-97-ben újították fel, abban az időszakban, amikor a Zalaapáti SE a legmagasabb szintre jutott a nemzeti harmad- illetve másodosztályban való szereplésével.

Az elmúlt húsz évben az épület állaga igencsak leromlott, így komolyabb felújításra szorult. Két évvel ezelőtt megtörtént a tető teljes cseréje, tíz centiméteres hőszigetelő rendszer került a házra, elektromos fűtési rendszert alakítottak ki minden helyiségben, idén pedig a nyílászárókat cserélték ki. Mindez együttesen 11,5 millió forintba került, mely költség 30 százalékát a sportegyesület biztosította az önkormányzat által nyújtott működési és fejlesztési támogatásból, míg a beruházás 70 százalékát TAO-támogatásból finanszírozták.

Köszönetét fejezte ki az önkormányzatnak, hozzátéve, hogy a megújult sportöltöző nemcsak szép, de energiatakarékosan működtethető is. Az ünnepség zárásaként Bóka Tibor plébános áldotta meg a megújított létesítményt, melynek átadásán jelen volt Koplárovics Béla is, a Manchester United ellen gólt lövő egykori ZTE-játékos.

Erre az eseményre a koronát az öregfiúk barátságos labdarúgótornája tette fel, melyen részt vett a ZTE, a Zalaapáti SE-vel közel húszéves baráti kapcsolatot ápoló Balassagyarmat, a szomszédos Gelse Uniqum, valamint a zalaapáti Hétfő STE csapata.

Edzésüket mindig hétfőn tartják, ezért nevezik magukat így, mondta el a házigazdákról Pozsegovits Borbála, a művelődési ház vezetője. Az önkormányzat és a művelődési ház ötödik alkalommal rendezte meg a sport- és családi napot, hogy megmozgassák a lakosságot a gyerekektől kezdve a felnőttekig, izgalmas sportprogramokat kínálva számukra.

A rendezvény moderátora Mihályi Péter, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színművésze volt. Egyből belevágtak a közepébe, hiszen a szintén megyeszékhelyi MoveLand Mozgásműhely két vezetője, Veszprémi Bori és Veszprémi Péter által vezetett spinning edzés igencsak igényelte az erőkifejtést, mint a folytatásban zumba Baján Janival. A férfiak gumicsizma-rugó és dobó, míg a hölgyek sodrófa-hajító versenyen vehettek részt. Mindhárom nagy népszerűségnek örvendett, ahogy a 11-es rúgó, a dekázó, valamint a kapufarúgó verseny is.

A megerőltető mozgásban meg is lehetett szomjazni, talán ezért is várták nagy izgalommal a sörivó versenyt. Három pohárba töltve összesen egy liter sört kellett meginni időre, ami a nyertes versenyzőnek 17 másodperc alatt sikerült. A gyerekek újdonságként a méta labdajátékkal ismerkedhettek, amit ütőkkel kell játszani a baseballhoz hasonlóképpen. A kisebbek jobban örültek a légvár és a rodeóbika adta ugrálási lehetőségnek.

Visszatérve a focira, az óvodában és az iskolában egyaránt működik a Bozsik-program. Ez az MLSZ utánpótlás-nevelési programja, melynek keretében a futballal ismerkednek a helyi gyerekek. Sajnálatos módon a jövő focistái nem vettek részt az idei sportnapon, pedig az időjárás is kegyeibe fogadta azt. Egyetlen programot akadályozott csak meg, a sárkányrepülő-bemutatót, ami természetesen nem a kellemes meleg, hanem a nagy szél miatt nem valósulhatott meg, mondta el Pozsegovits Borbála.

A sport- és családi napon mindenki jól szórakozott, így nem csoda, hogy vidámsággal zárult, melyhez Aradi Tibor humorista előadása is hozzájárult.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK