2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Turisztikai értékek és mozgás öröme

2018. június 29. péntek, 16:58
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Díjnyertes turisztikai honlap és Restart Fesztivál – e két téma került szóba az önkormányzat és a Városmarketing Iroda közös sajtótájékoztatóján. A városházán rendezett eseményen Balaicz Zoltán polgármester, Horváth Szilárd fesztiváligazgató, a marketingiroda vezetője, Szabó Zoltán sportigazgató és Tódor Tamás a Tourinform Iroda munkatársa a legújabb idegenforgalmi sikerről és a hamarosan induló Restart Fesztivál programjairól számolt be.

Elhangzott: a Turizmus Trend Magazin a közelmúltban hirdetett meg egy országos idegenforgalmi versenyt, melyre több kategóriában lehetett jelentkezni. A zalaegerszegi önkormányzat „digitális megoldások” témában pályázott, mégpedig a néhány éve megújult zalaegerszegturizmus.hu oldallal. Nagy siker a város számára, hogy a honlap arany minősítést szerzett a rangos szakmai megmérettetésen. A weboldal jórészt arra fókuszál, hogy Zalaegerszeg tele van apró titkokkal, amik miatt érdemes idejönni. Ezt díjazta a zsűri is.

Restart Fesztivál két hétvégén

Július 5-8 és július 14-15 között kerül megrendezésre a második Restart Fesztivál, ami egyrészt a város turisztikai értékeire, másrészt az egészséges életmódra, a mozgás szeretetére hívja fel a figyelmet. A két hétvégén (belvárosi és külső helyszíneken is) zajló országos eseményre több sportág résztvevőit is várják. Újdonságként – versenyen kívül – pedig civilek is bekapcsolódhatnak a programokba. Az Európa téren ugyanis különféle sportágakat lehet majd ingyenesen kipróbálni, a Vizslaparkban pedig spirituális mozgásformákat és stresszoldó technikákat is meg lehet ismerni. De előadások és az egészséges életmódhoz kötődő termékbemutatók is várják az érdeklődőket.

Ami a nevezéshez kötött eseményeket illeti: tizenöt verseny zajlik majd a két hétvége alatt (köztük nemzetközi és olimpiai kvalifikációs megmérettetések is), ezenkívül teljesítménytúrákra, vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákra is lehet regisztrálni. A fesztivál – melynek szlogenje nem véletlenül az, hogy „Keresd ami beindít, ami újraindít” – az extrém sportok és tömegsportok népszerűsítésén túl, a fogyatékkal élők, a gyerekek és az idősek figyelmére is számít. A cél ugyanis az, hogy minden korosztály és réteg megtalálja a maga sportját.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK