2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Verspiknik Tordahegyen

2023. július 13. csütörtök, 19:08
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A Göcseji Dombérozó részeként verspiknikre került sor Babosdöbréte-Tordahegyen, a „Megálmod-Lak” kertjében. A vendégekkel Karáth Anita költő-tanár beszélgetett, közreműködött Ecsedi Erzsébet Aese-díjas színésznő.

A vers "jutalomfalat" az agynak

Müller Péter Sziámi és Ecsedi Erzsébet

A nyugalmas, igazi kellemes pikniknek való környezet, időközbeni naplementével három vendéget várt. Először Kiss-Molnár István táncpedagógus beszélt az irodalomhoz fűződő viszonyáról. Őt követte Nagy Réka klinikai szakpszichológus, a sikeres „Pszicho Estek” háziasszonya.

Többek között elmondta, mivel édesapja irodalomtörténész, ezért belenőtt abba, hogy nagy könyvtár, sok könyv veszi körül. Ma is sokfélét olvas egyszerre, akár öt könyvet is, éppen aktuális hangulatának megfelelőt választja az éjjeliszekrényéről. Vallja, hogy az irodalom egy elvonulási lehetőség, egy másik világ megtapasztalási módja. A vers pedig a zenéhez hasonlóan az agy jutalmazó központjára hat, lélekfeloldó „jutalomfalat”. Az általa kedvelt egyik szerelmes vers, melyet ezen alkalomra választott, pedig a valakivel lenni élmény sokrétűségét adta vissza. 

Karáth Anita, Nagy Réka és Ecsedi Erzsébet

Karáth Anita utolsó beszélgető partnere Müller Péter Sziámi költő és zenész volt, aki szólt a zalai tájhoz való kötődése mellett József Attila titkos verseiről, mint kedvencről. Az est során röviden bemutatta legújabb könyvét, a „Legjobb játék - Napi dalok 365+1” című válogatást, valamint a készülőben lévő Családi versek című kötetről is említést tett. 

A vendégek kedvenc verseit Ecsedi Erzsébet felolvasásában hallhatta a takarókon, párnákon, kerti bútorokon pihengető közönség. Gitáron közreműködött Czirák Balázs. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK