2023.04.01., szombat - HugóZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

ZTE 100

2020. január 30. csütörtök, 18:02
Szerző: V.Zs.
Sajtótájékoztató keretében számoltak be a ZTE jubileumi emlékprogramjáról. Balaicz Zoltán polgármester elmondta, száz esztendő alatt a lokálpatrióta kötődés egyik szimbóluma lett a ZTE, melynek 18 szakosztálya 1920-2020 között számos emlékezetes pillanattal, örömmel, büszkeséggel és legendás sportolókkal ajándékozta meg a várost és a nemzetet.

Bár az egyesület 100 év alatt jelentősen átalakult, több szakosztály is megszűnt, a sportágak önállósodtak, a legnagyobbak pedig külön vállalkozásokká alakultak, a ZTE örökre Zalaegerszeghez kötődik. Az önkormányzat számára fontos, tette hozzá a polgármester, hogy a város méltóképpen emlékezzen az elmúlt száz évre, és mindazokra, akik ebben az ágazatban tettek a városért.

Évfordulós megemlékezések

Éppen ezért megalakult egy munkacsoport, amely a városi szintű kiadványokat és programokat koordinálja, a csoport vezetője Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője. Elhangzott: igényes, reprezentatív album kerül kiadásra a ZTE 100 éves történetéről, lesz konferencia, gálaest, emlékfilm és több kiállítás is. Rendhagyó osztályfőnöki órákon a város iskoláiban a ZTE élő legendáival találkozhatnak a diákok.

A jubileumi évhez csatlakozott a Göcseji Múzeum is: április 25-május 15 között a Dísz téren szabadtéri kiállítás várja az érdeklődőket, akik bepillantást kaphatnak a ZTE és a zalaegerszegi sportélet történetébe. A körbejárható installáción fotók mutatják be a ZTE 100 éves történetét. A kiállítás gerincét – a múzeum gyűjteményére koncentrálva – az 1920-50-es évek emlékei adják. 

Május 8-án a Dísz teremben megrendezésre kerülő jubileumi rendezvényen két sporttörténeti előadás hangzik el: Dr. Szabó Lajos sporttörténész: A vidéki sportélet és a magyar élsport az 1920-as években címmel, valamint Megyeri Anna, a Göcseji Múzeum történésze a zalaegerszegi sportélet indulásáról és az első sportegyletekről, valamint a ZTE első évtizedeiről beszél majd. 

2020. május 13-án 18 órakor a Hevesi Sándor Színházban a ZTE mindenkori szakosztályainak anyagaiból nyílik fotókiállítás. Az emlékév az őszi hónapokra is számos meglepetés-programot tartogat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK