2024.06.24., hétfő - IvánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Hangyalesen pókokat is megfigyeltek

2018. augusztus 14. kedd, 18:35
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Természetbúvár táborba invitálták az általános iskolás korú gyerekeket a botfai Mindszenty Ifjúsági Házba. A biológusok vezette izgalmas rendezvényen, mely egy ízeltlábúra utaló szójátékkal a „Hangyaleső” elnevezést kapta, 20 gyermek vett részt.

Az esőnap sem lett volna probléma, ahogy a tűző nap sem, hiszen a természet minden időjárási körülmények között „működik” s tanítja a figyelmeseket.

Természetbúvár tábor Botfán

Illyés Zoltán és a lelkes diáksereg egy része

- Sok éven keresztül, de eddig csak kiegészítő programként volt jelen a temészetismeret a botfai táborokban. Az idén van az első ilyen tematikájú önálló program – mondta dr. Illyés Zoltán, aki Zalai Béla biológus társával együtt szervezi és bonyolítja a tábort. A gazdag kínálat és a táborvezetők korábbi tevékenysége okán gyorsan teltházas lett a részben bentlakós rendezvény. – Mondhatjuk, hogy egy hétig tartó BioBlitz-en vannak a gyerekek, ahol kiemelten figyelünk a védett élőlényekre – tette hozzá Illyés Zoltán.

Mikroszkópos megfigyeléseket is végeztek

A megfigyelések a Mindszenty Ház környékére, illetve a Válicka patakmedrére koncentráltak, de volt nagyobb lélegzetű erdei túra is, hogy minél több életközösséget lássanak közelről a gyerekek. A közelséget mikroszkópos vizsgálatok emelték magasabb fokra. A résztvevők alapvető természetjáró praktikákat is elsajátíthattak. Valamint volt kézműves foglalkozás, éjszakai megfigyelések, filmvetítés és tábortűz.

Az igények alapján szervezett táborban lelkesedésben nem volt hiány, egész nap hangosan szólt a „Zoli bácsiii!!!”, amikor is valami újabb érdekességre leltek a táborlakók. S a hozadék, a szemléletformálás remélhetőleg egy életre szól.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK