2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A legszebb konyhakertek

2016. október 03. hétfő, 20:29
Szerző: V.Zs.
Zalaegerszeg is csatlakozott a Magyarország legszebb konyhakertje programhoz. A helyi kiskertek nyertes pályázóinak köszöntésére és a díjak átadására az elmúlt héten került sor.

Elsőként Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a megjelenteket és szólt arról, hogy a város a TOP programból 500 millió forintot szán termelői és kézműves piac létrehozására. Ennek részleteiről Tolvaj Márta alpolgármester beszélt. Vigh László országgyűlési képviselő is gratulált a díjazottaknak és hangsúlyozta: a helyi kiskertekben termő zöldségek és gyümölcsök mennyire egészségesek és szeretné, ha a kertészkedés fontos szerepet töltene be a családok életében.

Kálmán István mezőgazdasági szakértő, a zsűri elnöke a pályázók munkájáról szólt és örömét fejezte ki, hogy vannak vállalkozó kedvű kertészkedők, és akadnak különlegességek – fehéruborka, mángold, kínai datolya – a kiskertekben.

A díjazottak a következők: első helyezett a normál kategóriában Remy Martin, a bio-kert első helyezettje dr. Szabóné Lajtai Gyöngyi. A zártkert III. vegyes kategória első helyezettje Milley Istvánné, II. helyezettje Domján Miklósné, III. helyezettje pedig Kovács Miklós. A konyhakert kategória különdíjasa: Póczak Tiborné. Az intézményi kategória első helyezettje a Kosztonyi téri óvoda, II. helyezett a Bandi Cica Montessori Óvoda, a harmadik pedig a Szent László úti óvoda. Különdíjasok: a bazitai óvoda és a zalaegerszegi kertvárosi óvoda.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK