2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Elkerülve az újabb káreseményeket

2023. május 02. kedd, 17:27
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszeg ebergényi városrészének szennyvízét is fogadja a Platán sor 25. számú tízemeletes előtt húzódó szennyvízcsatorna, amelynek újjáépítése a KEHOP keretében zajlik bruttó 24 millió forintból. Az elavult főgyűjtőcsatorna több problémát okozott az elmúlt években, rekonstrukcióját ez indokolta.

Felújítják a Platán sor 25. szám előtti főgyűjtőcsatornát

Bali Zoltán (balról a második) és Arnhoffer András

Erről Bali Zoltán alpolgármester, a térség önkormányzati képviselője beszélt a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Felidézte, hogy pár éve a Platán sori gázvezeték rekonstrukciója idején beszakadt itt egy zöld terület. Akkor a Zalavíz Zrt. kamerás vizsgálatával megállapították, hogy a szennyvízvezeték erősen korrodált, ki kell váltani. A Platán sor 25. előtti szennyvízrendszer korszerűsítése így lett a KEHOP által támogatott 28 munka egyike, ahogy a környéken az Ebergény utcai ivóvíz- és szennyvízhálózat rekonstrukciója, valamint a Kabók Lajos utcai szennyvízvezeték felújítása, ami már befejeződött. Az alpolgármester jelezte, a konszolidációs időszakot követően a jövő évben teszik teljesen rendbe a tízemeletes előtti területet, a kerékpárút átvezető szakaszát újraaszfaltozzák, és felfestik a jelöléseket.

Az akkori káreseményben a főcsatornának leginkább a Hock János utca alatt húzódó szakasza volt érintett. Kitakarás nélküli technológiával állították helyre, amellyel csak időlegesen oldották meg a problémát, tette hozzá Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója. Mint mondta, a jelenlegi beruházásában a 104 méteres szakasz teljes rekonstrukcióját elvégzik, elkerülve az újabb beszakadást, ami akár teljes forgalomelzárással is járna a Hock János utca ezen részén. Kiemelte, a környezet védelme és a biztonságos üzemeltetés érdekében rendkívül fontos ez a munka, mert ez egy főgyűjtőcsatorna, amely rengeteg szennyvizet szállít a zalaegerszegi szennyvíztisztító telepre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK