2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Huszonöt év, 300 adás

2022. december 07. szerda, 19:47
Szerző: -pet-; Fotó: -pP-
Agrármagazinként indult 25 évvel ezelőtt a Zalaegerszegi Televízió Zöldövezet című műsora. A születésnap alkalmából az alapító-főszerkesztőt, Vörös Nándort, valamint Elmont Krisztiánt, a műsor operatőrét, vágóját köszöntötték a ZTV stúdiójában.

 Jubilált a Zöldövezet című magazin

Az ünneplésre okot adott az is, hogy a múlt héten a 300. adást láthatták a nézők. Országos viszonylatban sem gyakori, a helyi televíziók életében pedig különösen ritka, hogy egy magazinműsor megél 25 évet. Ezért is nagy jelentőségű a jubileum a ZTV számára – fogalmazott Frauenhoffer Márta, a tévé ügyvezetője. 

Elmont Krisztián és Vörös Nándor

A műsor szerkesztőit Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte. Mint fogalmazott: az elmúlt évtizedekben Vörös Nándor és Elmont Krisztián példaértékűt alkotott azzal, hogy egy magas szakmai nívójú műsort hoztak létre, mely azóta is sokak kedvence.

A polgármester a város nevében, az ügyvezető pedig a televíziót képviselve adott át emléklapot az alkotóknak.

Az alapító-főszerkesztő folyamatosan bővítette a magazin tematikáját

Vörös Nándor lapunk érdeklődésére felidézte: annak idején stratégiai ágazat volt az agrárium, innen jött az ötlet, hogy a téma köré egy magazinműsort építsenek fel. Ahogy múlt az idő, bővült a Zöldövezet, hiszen egyre több érdekes és hasznos információt lehetett megosztani a nézőkkel a mezőgazdaság aktuális hírein kívül is. A vadgazdálkodás, a horgászat, a környezetvédelem és a kertészkedés is bekerült a „repertoárba”. Szerencsére a nézők is sok javaslattal álltak elő, amikre vevő volt a stáb. A kertészeti témák az utóbbi években még kedveltebbek lettek, hiszen egyre több ember szeretné saját magának megtermelni a zöldséget, gyümölcsöt.

A főszerkesztő hozzátette: arra is figyeltek, hogy mely szervezetek és vállalkozások támogatják szívesen a műsort, így a magazin tulajdonképpen „önfenntartóvá” vált. A szponzoroknak is köszönhető, hogy immár a 25. évet, és a 300. adást ünnepelhetjük – fogalmazott.

A rendezvényre meghívást kaptak az adás kiemelt támogatói, valamint állandó vendégei is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK