2021.12.01., szerda - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Környezetvédelem: fontos a hozzáállás

2019. május 28. kedd, 17:35
Szerző: V.Zs.; Fotó: pP
Zalaegerszeg környezeti állapotában rendkívüli esemény nem történt, a város általános környezeti állapota megfelelő, úgyszintén a felszíni vizek minősége is. A telepített mérőállomások adatai alapján a légszennyezettség minden esetben határérték alatt volt – fogalmazott Gecse Péter alpolgármester a környezetvédelmi programról szóló sajtótájékoztatóján.

Mint fogalmazott, a zalaegerszegiek fogékonyak a természetvédelemre, sokat tesznek környezetük szebbé tételéért. Az alpolgármester szólt a közlekedésfejlesztésről, a kerékpárutak építésének fontosságáról, mert ezzel a város sokat tehet a károsanyag – kibocsátás csökkentéséért.

Újrahasznosított padok a Vizslaparkban

A közterületek állapotánál a legfontosabb az illegális hulladékok felszámolása, erre az önkormányzat évi 7 millió forintot költ. Az illegális hulladékok a szelektív hulladékgyűjtők környezetében találhatók: a 144 sziget tisztán tartása szinte lehetetlen, ezért elengedhetetlen a lakosság környezettudatos hozzáállása. Gecse Péter a tudatformálás fontosságát emelte, mely segítheti környezetünk védelmét.

Tánczos Zsolt környezetvédelmi szakreferens azt emelte ki, hogy a környezeti nevelést tulajdonképpen az óvodás kortól kell kezdeni, egészen a nyugdíjas korig. Közösségi akciók szervezésével szépíthetjük környezetünket, vigyázhatunk a természeti adottságokra. Elmondta, az illegális hulladék bejelentésére applikációt fejlesztettek ki. A közelmúltban hat darab „okoskuka” került kihelyezésre, valamint számos elektromos töltőállomás. A Városgazdálkodási Kft. továbbra is biztosítja azt a kedvezményt, hogy a zöld rendszámmal rendelkező autók ingyenesen parkolhatnak a város e4gész területén, ezzel is támogatva a környezetbarát járművek használatát: 11 helyszínen 21 autó tölthető egyidejűleg.

Bővült a játszótér a "Kisvizslában"

A zöldfelületek funkcióval való ellátását is fontosnak tartja a szakember. Példaként említette a Kodály kispark területén létesült kutyafuttatót, a Göcsej Kutyaklub élményparkját a Zala réten, a „Kisvizsla” területén a játszópark bővítését. A zöldfelületek funkciókkal való ellátása a jövőben is folytatódni fog – hangzott el. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK