2023.02.02., csütörtök - Karolina, AidaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Környezetvédelemről fiataloknak

2021. augusztus 31. kedd, 21:14
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A közelmúltban lezárult a Természetesen Zala/Természetesen Egerszeg című TOP-program. A projekt utolsó állomásaként az Art Moziban rendeztek szemléletformáló konferenciát.

Természetesen Egerszeg - projektzárás

A természetes környezetről, zöldterületekről, környezetvédelemről esett szó. (Illusztráció)

„A Zöld Zalaegerszeg – A város erdők ölelésében” című előadássorozaton többek között a környezetvédelemről, a környezettudatosság fejlesztéséről, a város védett természeti értékeiről, a természetfotózásról és a kutyatartás pozitív hatásairól is szó esett. A rendezvényen főleg diákok vettek részt, így a szervezők igyekeztek izgalmas, interaktív formában megvilágítani a főbb kérdéseket. Az előadók között volt többek között Pezzetta Umberto fotós, dr. Illyés Zoltán biológus és Domján Anita, az Öveges- iskola biológia-környezetvédelem szakos tanára.

A rendezvény moderátora, Domján István (az Öveges-iskola igazgatója) bevezetésképpen kiemelte: a projekt hozzájárul a város kulturális közösségének, identitásának fejlesztéséhez, egy élhetőbb város kialakításához. Nem titkolt szándék volt az is, hogy azokat a korosztályokat szólítsák meg, akik egyre inkább a digitális térben élik az életüket. Náluk különösen fontos megvizsgálni a virtuális tér és a természetes környezet viszonyát.

Bali Zoltán és Domján István

A projekt részeként, nyáron két előadássorozatot a Csácsbozsoki Arborétumba szerveztek, hogy a résztvevők minél közelebb legyenek a természetes környezethez. A záró konferenciára pedig az Art Moziban, vagyis egy belvárosi helyszínen került sor. Hiszen a városi- és a természetes környezet viszonyáról is fontos szót ejteni.

A záró eseményen köszöntőt mondott Bali Zoltán alpolgármester, aki ezt megelőzően a sajtónak elmondta: 2019-ben elkészült a város klímastratégiája, mely meghatározza az alapvető fejlesztési célokat: többek között az energiatakarékosságot, a közműrendszer megújítását és egy energiatudatosabb városi intézményrendszer kiépítését. Emellett minél több fórumon szeretnék megszólítani a lakosságot, ezen belül a fiatalabb korosztályokat is. Elárulta: az önkormányzat az idei tanév kezdetekor pályázatot hirdet 1-4., valamint 5-8. osztályos diákok számára, melynek témája Zalaegerszeg és a természetvédelem lesz. Bíznak benne, hogy sokan jelentkeznek a felhívásra, annál is inkább mert, értékes ajándékokat nyerhetnek a fiatalok.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK