2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Legyél te is Napvándor!

2023. március 19. vasárnap, 13:15
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Közös programsorozatot indít a Tourinform iroda és a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület. A négy különleges túrából álló esemény a Napvándor nevet kapta, mert a Nap éves égi vándorútjához kapcsolódik a kezdeményezés.

A Nap égi útját követi a túrasorozat

Tuboly Andrea, a Tourinform Iroda vezetője lapunknak elmondta: az első túrát március 21-ére, a tavaszi napéjegyenlőség és a csillagászati tavasz első napjára tervezik, mégpedig a Gébárti-tóhoz.

- A belvárosból, a Kazinczy térről indul a kirándulás. A Gébárti úti megállóig helyijárattal utazunk, innen elsétálunk a tóig, melynek keleti partján, a tanösvényen kialakított pihenőhelynél várjuk be az alkonyatot. Újhold idején köszöntjük a csillagászati tavaszt. Ezt követően gyalog indulunk vissza a belvárosba a Zala-folyó mentén, a töltésen – avatott be a részletekbe az irodavezető.

Az első táv 5,5 kilométer hosszú, melyet Szabó Balázs, a Zalai Teker(g)ők Kerékpáros Sport és Túra Egyesület elnöke, bronz fokozatú gyalogos-, kerékpáros túravezető irányít.

A Nap égi útját követve hasonló kirándulásokra kerül sor nyár közepén, vagyis június 21-én (ekkor az Alsóerdőre mennek az érdeklődők), továbbá szeptember 23-án, amikor „Őszi csillagleső” címmel a Horhosok útján vonul a csapat. A programsorozat karácsonyvárással zárul december 21-én, mégpedig a Karácsony-hegyen.

Tuboly Andrea és Szabó Balázs (Fotó: Tourinform/Köcse Henriett)

- A túrasorozat nem előzmények nélküli – folytatta Tuboly Andrea. 2022. decemberében a Tourinform Iroda és a Zalai Tekergő(k) már várta egy hasonló rendhagyó programmal az érdeklődőket. Akkor Tél Varázsa Túra címmel, a téli napforduló napján, egy esti sétán vehettek részt a csatlakozók. A rendezvényen régi hagyományokat felidézve, szertüzet gyújtva hívogattuk a fényt, vártuk karácsony ünnepét. A program sikere adta az ötletet, hogy egy egész éven át tartó programsorozattá bővítsük a kezdeményezést.

Aki szeretne Egerszegi Napvándor lenni, és az év során négy nevezetes kirándulóhelyet felkeresni, az a Tourinform Irodában válthatja ki a Napvándor útlevelet. Aki az összes túrán részt vesz, és lepecsételteti az „úti okmányát”, év végén egy Napvándor jelvénnyel gazdagodik. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK