2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Partneri együttműködés turizmusra építkezve

2017. február 16. csütörtök, 19:36
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Gyöngyösről február közepén közel félszáz településvezetővel indult Hévízre az autóbusz, amelyik az Önkormányzatok Mátrai Szövetségének (ÖMÁSZ) delegációját szállította a fürdővárosban tartott kétnapos konferenciára.

A több mint húsz éve alakult szövetség mintegy félszáz tagtelepülése megyehatárokat átívelve, tájegységi együttműködés keretében, széles spektrumban képviseli Észak- Magyarország e különleges és sokszínű régióját. A hévízi városházán tartott tanácskozás alkalmával egyeztették az ÖMÁSZ idei programját, áttekintették az új, önkormányzati gazdálkodási és adó szakrendszer használatát és gyakorlati tapasztalatát valamint a nemzetközi kapcsolatok elősegítését szolgáló pályázati lehetőségeket.

Napirendre vették az innovatív közlekedésbiztonsági megoldásokat, az okos zebrát, az úttest biztonsági rendszerét. A fórumon az együttműködési lehetőségek kiszélesítésének céljával bemutatkozott a Balatoni Szövetség, illetve a Hévízi TDM Egyesület is. Új taggá fogadták: Csécse, Buják, Héhalom és Szarvasgede településeket és meghallgatták egy magyar pénzintézet által kínált nemzetközi, uniós, és hazai projektfinanszírozás számszerűsített lehetőségeit.

Dr. Lénártné Benei Anikó ÖMÁSZ-elnök a polgármesterek előtt mondott köszöntőjében kiemelte: példaértékű a balatoni tájegység előretörése a turizmus piacán, az idegenforgalom, mint prioritás sok együttműködési lehetőséget rejt, ezért a partneri együttműködést célszerű kiszélesíteni a balatoni régióval. Érdemes megismerni és átvenni a balatoni és hévízi jó gyakorlatokat. Lényeges keresni a partneri kapcsolódási pontokat a kis –és középvállalkozásokkal, a civil szervezetekkel, a határokon inneni és túli testvértelepülésekkel, mert a példaértékű vezetői együttműködés révén a Mátra-hegység körzetének teljes felvirágoztatása, és élhetővé tétele is mihamarabb megvalósulhat.

A résztvevő polgármestereket a fürdővárost bemutatva házigazdaként Papp Gábor polgármester köszöntötte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK