2023.12.03., vasárnap - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A környezetvédelmet is szolgálja

2022. december 20. kedd, 19:06
Szerző és fotó: Antal Lívia
Új szennyvízrendszert építettek ki a Dr. Jancsó Benedek utcában. A bruttó 56 millió forintba kerülő beruházás a Zalaegerszeg közigazgatási területén ivóvízhálózatok és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztése című KEHOP program keretében valósult meg.

Újabb szennyvízberuházás valósult meg a KEHOP keretében

Németh Gábor, Balaicz Zoltán és Arnhoffer András a Dr. Jancsó Benedek utca melletti parkolóban

Dr. Jancsó Benedek utca egyike annak a 28 helyszínnek, amely az 1,7 milliárd forinttal támogatott KEHOP programban érintett, mondta Balaicz Zoltán polgármester. Mint fogalmazott, ezek a beruházások részben európai uniós és részben önkormányzati forrásból finanszírozottak, mint ebben az utcában is. A szennyvízrendszer rekonstrukciójának 56 millió forintos költségében 17 millió forint az önerő, amit az önkormányzat az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt.-vel közösen biztosított.

A projekt keretében 351 méter hosszban új gerinc-csatornát fektettek le, amelyhez összesen 46 méter hosszban létesítettek új bekötővezetékeket a Dr. Jancsó Benedek utcában, mondta Németh Gábor önkormányzati képviselő. Hozzátette, hogy a Pózva utcában és a Vasút utcában már az aszfaltozás zajlik. A két utcában ezt megelőzően az ivóvíz- és a szennyvízhálózat rekonstrukcióját végezték el a keleti vízbázis ivóvízminősége javítását szolgáló uniós projekt kiegészítéseként. Kiemelte, mindezen beruházásoknak köszönhetően több utca újulhatott meg, illetve újul meg a pózvai városrészben.

Aszfaltozás a Pózva utcában

A rekonstrukcióval 50 éves, még azbesztcementből épült csatornát váltották ki, amely helyett PVC-csövet fektettek le, mondta Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója. A régi illetve most már az új szennyvíz-gerincvezetékbe a külső kórház négy, míg a Levendel László Otthon egy bekötéssel csatlakozik. Az elöregedett rendszer miatti csőtörések állandó problémát okoztak, amit idén 24 alkalommal kellett elhárítani. A Dr. Jancsó Benedek utca szennyvízhálózatának rekonstrukciója tehát mindenképpen indokolt volt, a környezet védelme szempontjából is, hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK