2021.04.18., vasárnap - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújul az iskola a gyerekek örömére

2020. január 24. péntek, 13:45
Szerző és fotó: Antal Lívia
Már a szigetelő anyagokat helyezik fel a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola homlokzatára, melynek felújítása január 6-án kezdődött meg. A több hónapon át tartó kivitelezés eredményeképpen egy energetikailag teljesen megújult, küllemében megszépült intézményt kap vissza az iskola 424 diákja az új tanév kezdésére.

Rekonstrukció a Liszt Ferenc Általános Iskolában

Galbavy Zoltán, Winklerné Fehér Lívia, Balaicz Zoltán, Vigh László és Molnár Katalin, a zalaegerszegi tankerület gazdasági igazgató-helyettese

Az önkormányzat bár nem fenntartó, de egyáltalán nem mindegy számára, milyen állapotban vannak az intézmények. Ezért 2014 őszén valamennyi óvodát, bölcsődét és iskolát érintő felújítási programba kezdtek, amelynek végrehajtása jól halad, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester a sajtótájékoztatón. Mint mondta, a 2019-es önkormányzati választások után elfogadott polgármesteri programjában konkrét ígéretként szerepelt a Dózsa-, a Petőfi- és a Liszt-iskola felújítása a városi TOP-program keretéből. A Liszt-iskolára az eredetileg tervezett összeget felemelték 270 millió forintra, de ez sem bizonyult elegendőnek. A kormánytól 62,5 millió forint pluszforrást kaptak, amit az önkormányzat 2,5 millióval egészített ki, így összesen 335 millió forintot fordíthatnak a nagy múltú oktatási intézmény energetikai korszerűsítésére. A polgármester jelezte, hogy a Dózsa-iskola rekonstrukciója is elkezdődött már 318 millió forintból. A Petőfi-iskolára 340 milliót szánnak. Ha az irányítóhatóság ennek is zöld utat ad, akkor a három általános iskola felújítására összesen 994 milliót, majdnem 1 milliárd forintot költhetnek.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy hamarosan újabb jó hírekről tudnak beszámolni. Mint fogalmazott, Orbán Viktor miniszterelnökkel való megbeszélés eredményeképpen további tíz milliárd forintok érkezhetnek Zalaegerszegre, amelyből minden álmot meg tudnak valósítani.

Galbavy Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője felidézte, hogy 2007-től milyen munkálatok történtek a Liszt-iskolában, megemlítve többek között a kazáncserét, az ablakok részleges cseréjét, a szabadtéri színpad és a vizesblokkok felújítását. Így érkeztek el 2016-hoz, előkészítve a beruházást, mely során kicserélik az összes nyílászárót, szigetelik a homlokzatot, korszerűsítik a világítást, valamint átépítik a fűtési rendszert megújuló energiaforrás felhasználásával. Az akadálymentesség több szempontból is érvényesül, hiszen ezt az igényt kielégítő öltöző és fürdő létesül a földszinten. Az épület elé parkolót és új rámpát alakítanak ki, a főbejárat akadálymentes megközelítése érdekében.

A Liszt Ferenc Általános Iskolában négy hónappal ezelőtt adták át a műfüves focipályát a gyerekeknek, akik most a „suli” teljes megújulásának örülhetnek. Winklerné Fehér Lívia tagintézmény-vezető köszönetét fejezte ki a város vezetőinek az átfogó rekonstrukcióért. Mint mondta, a következő hónapok ennek örömében telhetnek el.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK