2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A nagyok egy nagyot legóztak

2018. november 22. csütörtök, 16:34
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
A legózásból úgy tűnik nem lehet kinőni. „Keverd a kockákat!” címmel országos lego mozaikkép építő program állomása volt Zalaegerszeg, ahol 10 helyi középiskolás csapat jelentkezett a feladat megoldására. A rendezvényt a nyíregyházi „tekerd!” csoport kezdeményezte, akik immár négy éve az óriás legózás elkötelezettjei. A nem szokványos program helyszíne a Keresztury VMK volt.

Az előzetes felhívás szerint a játékra pályázó zalaegerszegi fiataloknak egy plakátot kellett készíteni, mely hátrányos helyzetű, munkájával kiemelkedő amerikai nőt vagy színes bőrű személyt ábrázol. A beérkezési sorrend egyben nevezési sorrend is volt. Így végül 10 csapat indulhatott a közös játékban. Feladványként Martin Luther King portréját csapatonként 48x48 centiméteres méretben kellet elkészíteni, majd mindezt óriásiban is mozaikokként, közös munkával.

Az alkotáshoz 36100 legó elemet használtak fel. A programot az USA nagykövetsége támogatta, melynek képviseletében Nagy Emma kulturális attasé is jelen volt a rendezvényen, a Keresztury VMK-ban. A művelődési ház elsőre partnerséget ajánlott a programmal kapcsolatban, mely jól ötvözi a kultúrát a közös tevékenységgel és a házigazda intézményt is népszerűsíti.

De nemcsak az amerikai, hanem magyar hírességeket jelenítenek meg a 2014-ben nyíregyházi középiskolásokból alakult csoport tagjai, akik most, mint szervezők voltak jelen az eseményen. Vezetőjük, Hudák Zsolt tanár elmondta, egy 24 órás rendezvényből nőtte ki magát a csapat, és hamar kiderült a közös legózás sokat lendített a résztvevők tanulmányi eredményein, magatartásán, ezért az iskola (Wesselényi) teljes támogatását élvezik. Tevékenységüket a mostani országos, 10 állomásos program és a munkákból készült budapesti és nyíregyházi kiállítások egyre ismertebbé teszik. Egyébként a zalaegerszegi mozaikkép is tagja lesz a következő kiállítási anyagnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK