2024.04.20., szombat - TivadarZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húszéves a Bazooka

2011. március 08. kedd, 17:35
Címkék:

20 éves a Bazooka! – kereste fel szerkesztőségünket Dolgos Péter „Dodó”, az 1991-ben alakult rockegyüttes frontembere és énekese. Mint mondta: két évtizeddel ezelőtt Kiss Lászlóval (dob) és Polgár Péterrel (gitár) alapították meg a zenekart, majd rövid idő múlva csatlakozott hozzájuk Markó Tamás (basszusgitár) is. Először 1992 januárjában léptek fel az akkori „Skálában”.

 

Továbbra is rockzenei alapon

zeg53.jpgA csapat a 90-es években a helyi rockélet meghatározó zenekara lett. Sikerük túlnyúlt a megyehatáron is; többször felléptek a környező városokban, és a Sziget fesztivál nagyszínpadára is eljutottak.

„A Bazooka páncélöklöt jelent az amerikai szlengben, de egyáltalán nem vagyunk militaristák” – mondja Dodó. „Egyszerűen csak megtetszett a név hangzása, dallama.” A zenekar kezdetben főleg U2-, Police-, majd Nirvana- és Faith No More-feldolgozásokat játszott, később aztán egyre-másra születtek meg saját dalaik is, melyekhez a szöveget Dolgos Péter, a zenét pedig Polgár Péter írta. Kisebb-nagyobb megszakításokkal ugyan, de folyamatosan koncerteztek az elmúlt húsz évben. Saját dalaikból egy lemez is született.

Az évforduló alkalmából számos meghívást kaptak már. Lapzártánk idején épp a Grabowsky-klubban lépnek fel, május 6-án a vendégei lesznek a Göcsej Filmszemlének (erről a koncertről várhatóan élő televíziós felvétel is készül), majd az Egerszeg Fesztiválnak.

De mennek a júniusi Zala Menti Napokra, az Őrségi Fesztiválra, s ismét szeretnének a Szigeten is fellépni.
Nagy, jubileumi koncertet is terveznek, bár ennek időpontját még nem véglegesítették, hiszen ahogy Dodó mondja, az elmúlt évtizedekben közel húsz zenész fordult meg a csapatban, s jó lenne, ha minél többen részt tudnának venni közülük a bulin.

A mostani felállásban – Angler Ákos (dob), Dolgos Péter (ének), Markó Tamás (basszgitár), Polgár Péter (gitár) – készülnek még egy nagy durranásra: a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral szeretnének egy közös produkciót, ahol a Bazooka saját, áthangszerelt szerzeményeit adják majd elő, Hajdú Sándor karnagy közreműködésével. Jelenleg ennek folynak az előkészítő munkái.

Mindeközben folyamatosan írnak új nótákat is; friss, aktuális szövegekkel, a megszokott zenei vonalat követve. Mert ez nemcsak bevált stílust jelent számukra, hanem egyszerűen így vannak összerakva: a rock ösztönösen jön, és ezen nem is akarnak változtatni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK