2022.10.04., kedd - FerencZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A betegbiztonságot javítják

2019. március 11. hétfő, 17:54
Szerző és fotó: Antal Lívia
Jelentősen javítja a műtétek közbeni betegbiztonságot az a videó laringoszkóp és két betegmelegítő készülék, amelyeket a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház aneszteziológiai és intenzív terápiás osztálya kapott a Flex egymillió forintos adományából.

Az átadáson Kovács Tamás osztályvezető főorvos köszönetét kifejezve azt mondta, hogy régi álmuk vált valóra ezen eszközök beszerzésével, amelyek nagyon fontosak a mindennapi betegellátásban. A betegmelegítő készülékkel a hosszabb műtétek, sebészeti beavatkozások során az altatott betegek hőmérsékletét tudják szabályozni, és kihűlésüket megakadályozni. Ezáltal súlyos szövődmények előzhetők meg. A videó laringoszkóp egy külső optika és hajlékony eszköz házasítása. Az eszközn jelentősége az egyszerű kezelhetőségében, valamint a kis kijelzőben van, ami segíti a tubus behelyezését. Az általa közvetített kép segítségével könnyebbé válik a lélegeztető cső bevezetése. Ez olyan esetekben is lehetséges, amikor a hagyományos laringoszkóppal ezt nagyon nehéz megtenni.

Bajor László HR igazgató arra hívta fel a figyelmet, hogy a Flex nemcsak egy vállalat, hanem a helyi közösség szerves része. Különösen fontosnak tartják a kultúra, a sport és az egészségügy támogatását. Az utóbbin belül a kórházzal való együttműködést, amelynek köszönhetően szervezett egészségügyi szűrővizsgálatokon vehetnek részt dolgozóik. Mint mondta, örülnek annak, hogy ezen eszközök megvásárlásával hozzá tudnak járulni a gyógyításhoz.

Dr. Halász Gabriella főigazgató szintén az emelte ki, hogy a kórház is a helyi közösség része, és sem csupán egy egészségügyi szolgáltató. Arra törekednek, hogy a helyben működő gazdasági társaságokkal és civil szervezetekkel szoros kapcsolatot tartsanak fenn. Mint mondta, a Flex-xel olyan együttgondolkodás indult el, ami a hosszú távú kölcsönös együttműködés alapjait képezi. Köszönik az ismételt támogatást, maguk részéről pedig továbbra is biztosítják a szűrővizsgálatokat. A vállalat dolgozói számára az egészségfejlesztési iroda szolgáltatásait is felajánlják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK