2020.01.29., szerda - Martina,Gerda Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A kórház onkológiai osztálya kapja a támogatást

2017. szeptember 25. hétfő, 11:43
Szerző: V.Zs.
„Zalaegerszeg az összefogás és a jótékonyság városa” – fogalmazott Balaicz Zoltán, amikor az Országos Vadpörkölt és Borfesztivál - Zalai teríték főzőversenyén összegyűlt mintegy 1,5 millió forintot átadta az Akarattal és Hittel Alapítvány számára.

Mint fogalmazott, a főzéshez kapcsolódó rendezvényeknek jó üzenete van, meg tudják szólítani az egerszegi polgárokat a fesztiválok alkalmával, melyeknek jótékonysági jelleget is adnak. Ez jó hatással van az emberekre, és az a tapasztalat, hogy igény van az összefogásra, mert ezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy bizonyos támogatott célok megvalósulhassanak. A 2013-ban alakult „Akarattal és Hittel Alapítvány” a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályát segíti.

Dr. Máhr Károly osztályvezető főorvos köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették a rendezvényt és hozzájárultak ahhoz, hogy minél több adomány érkezzen az alapítvány számlájára. Szólt arról, hogy az onkológiai betegségek sok családot érintenek, ezért fontos az osztály felszereltségének javítása, műszerek beszerzése, a betegellátás színvonalának emelése. Mint fogalmazott, az onkológia egy gyorsan fejlődő tudományág és az orvosoknak, valamint a szakdolgozóknak folyamatosan tanulniuk kell az újabb és újabb terápiás eljárásokat. Ezért a szakmai rendezvényeken való részvételt nagyon fontosnak tartják és támogatják a szakmai fejlődés érdekében. Úgyszintén az állampolgárok tájékoztatását, hogy tudják milyen új kezelési lehetőségek vannak, milyen gyógyszerek állnak rendelkezésre.

Legközelebb szeptember 29-én fél hatkor a Dísz téren az emlőrák elleni világnap alkalmából rendezett eseményen találkozhatnak az alapítvány képviselőivel.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK